Tο πλαίσιο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Neo Sports Café (NSC) της Honda είναι αυτό που πετυχαίνει να συνδυάσει αρμονικά το χθες με το αύριο και εκπροσωπείται επάξια από τη νέα γενιά μοντέλων CBR.

Με εξαιρετικά μικρές διαστάσεις το CB650R ακολουθεί τη φιλοσοφία του μινιμαλιστικού CB1000R Neo Sports Cafe racer. Η στυλιστική γλώσσα είναι σύγχρονη και μινιμαλιστική, παντρεύει στοιχεία εμπνευσμένα από café racer σε μία εξαιρετικά συμπαγή τραπεζοειδή φόρμα, σίγουρα διαμορφώνοντας ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαρακτηριστικός στρογγυλός προβολέας και το ανάγλυφης μορφής ρεζερβουάρ καυσίμου είναι κατά βάση τα στοιχεία που υπογραμμίζουν την αισθητική Neo Sports Café. Όμως η όλη premium εμφάνιση συνοδεύεται και από ανάλογες προηγμένες προδιαγραφές, που στην περίπτωσή μας μεταφράζονται σε ύπαρξη συστήματος Honda Selectable Torque Control και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του CB650R διαθέτει 4 κυλίνδρους σε σειρά, 2ΕΕΚ και 16 βαλβίδες, με τη λειτουργία του να είναι χαρακτηριστική Honda, κοινώς απόλυτα γραμμική και εκμεταλλεύσιμη. Η ισχύς του φτάνει τους 95,2Ηp, ενώ η ροπή αγγίζει τα 64Nm. Οι κοντές σχέσεις και η γεμάτη απόδοση στις μεσαίες στροφές παρέχουν εξαιρετικές τιμές επιταχύνσεων, τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, αδιαφορώντας για την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο. Ο συμπλέκτης assist/slipper προσφέρει εύκολες και ακόμα πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης HSTC εξασφαλίζει την ιδανική πρόσφυση στον πίσω τροχό. Το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι (SFF) 41mm της Showa προσφέρει την απαιτούμενη λειτουργία και δίνει στον αναβάτη πολύ καλή αίσθηση του μπροστινού τροχού.

Τα ελαστικά διαστάσεων 120/70-17 και 180/55-17 ανεβάζουν την πρόσφυση σε επίπεδα superbike, ενώ οι μπροστινές τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες επενεργούν πάνω σε πλευστούς δίσκους των 310mm. Το δικάναλο ABS τελευταίας γενιάς είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Τα φώτα Full LED προσθέτουν μια σύγχρονη πινελιά, ενώ ο μοναδικής σχεδίασης στρογγυλός προβολέας χαρακτηρίζεται από μια ευρεία ακτίνα φωτισμού. Στην ευμεγέθη και πολυλειτουργική ψηφιακή οθόνη τεχνολογίας LCD περιλαμβάνονται πλήρεις πληροφορίες, από την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο μέχρι και ένδειξη για τη στιγμή που πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα. 

Η Honda είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει τετρακύλινδρα μοντέλα στα μεσαία κυβικά και αυτό από μόνο του καθιστά το CB650R μία σημαντική μοτοσικλέτα.

Η τιμή του είναι 8.350€ και περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης