του Νίκου Τσαμάνδουρα

Ο λόγος για τη Red Moto, τον Ιταλό «χωμάτινο» εισαγωγέα της Honda, ο οποίος ανέλαβε να κάνει τη νέα Africa 1000 πιο Dakar από ποτέ. Η εν λόγω μοτοσυκλέτα αρχικά εθεάθη σε promotional βίντεο της Spidi (εταιρία αξεσουάρ αναβάτη) δίνοντας ελπίδες μαζικής παραγωγής, αλλά μάλλον η πραγματικότητα απέχει -τουλάχιστον προς το παρόν- από αυτό το ενδεχόμενο.
​Μακάρι να βγει στην ευρεία παραγωγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδική έκδοση της Africa λοιπόν, η Twin Rally, είναι περιορισμένης διαθεσιμότητας και υψηλών προδιαγραφών, καθώς όχι μόνο «φοράει» κορυφαία περιφερειακά αλλά και γιατί διαθέτει ειδικά τροποποιημένα πλαστικά και σέλα, φέρνοντας οπτικά περισσότερο στην αγωνιστική replica CRF450 Dakar. Μη σπεύσετε να πάτε στην κοντινότερη αντιπροσωπεία ωστόσο, καθώς η Africa Twin Rally όχι μόνο θα είναι περιορισμένης παραγωγής, όπως γράψαμε παραπάνω, αλλά και γιατί θα διατίθεται αποκλειστικά εντός των ιταλικών συνόρων. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το τμήμα R&D της Honda στη γειτονική χώρα, εδώ και χρόνια παίρνει αποφάσεις και προχωρά στη σχεδίαση και παραγωγή επιτυχημένων μοντέλων (πρόσφατο παράδειγμα το X-ADV).

​Honda και Rally, μάλλον θα αρέσει πολύ!Στην έκθεση του Μιλάνου τo 2014, είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ονόματι True Adventure (Αληθινή Περιπέτεια). Για την ακρίβεια, δεν το παρουσίασε με τη συνηθισμένη έννοια, απλά το είχε τοποθετήσει λασπωμένο στο περίπτερό της χωρίς να δώσει καμία πληροφορία περί τίνος επρόκειτο. Δύο χρόνια αργότερα, το True Adventure άλλαξε όνομα και προσανατολισμό, βγαίνοντας στην παραγωγή σαν CRF 1000L Africa Twin. Οπότε, ποτέ μη λες ποτέ και ποιός ξέρει, μπορεί το όραμα της Red Moto να πάρει σάρκα και οστά. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι ένα Africa Rally δεν θα τα πάει καλά στην αγορά; Δεν το νομίζουμε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης