του Νίκου Τσαμάνδουρα 

Πρόσφατη πατέντα των Ιαπώνων της Honda δείχνει τον ηλεκτρικό δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας. Ένα δρόμο γεμάτο ηλεκτρισμό, από τον οποίο -όπως φαίνεται- δεν θα απουσιάζει ούτε το κλασικό, πλέον, Super Cub. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με περισσότερες από 100 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1958 μέχρι σήμερα, το παπί της Honda δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Αντί όμως να επαναπαυθεί στις δάφνες του, όχι μόνο προσαρμόζεται στο παρόν αλλά ετοιμάζεται και για το μέλλον. Ένα μέλλον ηλεκτροκίνητο για την ακρίβεια, όπως μαρτυρούν τα σχέδια κατοχύρωσης πατέντας από το εργοστάσιο του “Big Η”. 

Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό Super Cub βέβαια είχε παρουσιαστεί και πάνω από 10(!) χρόνια πριν, στο Tokyo Motor Show του 2009 συγκεκριμένα, οπότε το «μέλλον» του all time classic παπιού σε ηλεκτρική μορφή έρχεται κατά κάποιο –οξύμωρο- τρόπο από το παρελθόν. Το πόσο έχει εξελιχθεί το concept στα χρόνια που πέρασαν μας είναι άγνωστο, καθώς τα σχέδια της εκάστοτε πατέντας υποδηλώνουν ευρεσιτεχνίες και όχι την τελική μορφή. Εμείς βέβαια, σας είχαμε πει για την περίπτωση του ηλεκτρικού παπιού αρκετό καιρό πριν γίνει.. επίσημη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν προκειμένω, η ευρεσιτεχνία έγκειται στην αφαιρούμενη μπαταρία. Εντάξει, ομολογουμένως οι άνθρωποι της Honda δεν ανακάλυψαν την Αμερική, καθώς οι αφαιρούμενες μπαταρίες έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη σε πολλά ηλεκτρικά concept. Όμως, Honda είναι αυτή και ξέρει τι κάνει, επομένως εμείς απλώς περιμένουμε την πατέντα να περάσει από το χαρτί στην πραγματικότητα. Αμφιβάλλετε αν το τελικό προϊόν θα καλύπτει (ή όχι) τις απαραίτητες προδιαγραφές, ειδικά όσον αφορά σε απόδοση και αυτονομία; Εμείς όχι, σε καμμία περίπτωση, απεναντίας είμαστε σίγουροι ότι το ηλεκτρικό παπί παραγωγής με το φτερό της Honda θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Λίγη υπομονή (1-2 χρόνια;) και θα τα μάθουμε όλα!   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης