Σε έναν αγώνα με πολλή λάσπη -αλλά και πολλή ζέστη- γράφτηκε το φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, με τους αναβάτες της Husqvarna να πραγματοποιούν δυνατές εμφανίσεις και να πετυχαίνουν τους βαθμολογικούς τους στόχους.

Πραγματοποιώντας έναν ακόμη εντυπωσιακό αγώνα στην ΜΧ1, ο Άρης Τσαρνάς ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους και κατάφερε για πέμπτο συνεχόμενο γύρο να είναι παρών στο βάθρο. Παράλληλα, ο αναβάτης από την Κω κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας μία ακόμη δυνατή χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ένας τερματισμός στη δεύτερη θέση του πρώτου σκέλους της ΜΧ2 ήταν αρκετός για τον Αλέξη Γεωργαντά ώστε να “κλειδώσει” την αντίστοιχη θέση στη βαθμολογία και να ολοκληρώσει δυνατά την καλύτερη αγωνιστική του χρονιά. Ταχύτατος, αλλά με αρκετές ατυχίες, ο Φραγκίσκος Ζούνης δεν κατάφερε αυτή τη φορά να ανέβει στο βάθρο της ΜΧ2, κλείνοντας τη χρονιά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών


Άρης Τσαρνάς: “Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους είχα μία σύγκρουση με άλλο οδηγό και τραυματίστηκα στο αριστερό χέρι. Μετά από πολλή προσπάθεια κατάφερα να φτάσω στην τρίτη θέση όπου και τερμάτισα. Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησα πιο επιφυλακτικά και από την έκτη θέση που βρέθηκα αρχικά κατάφερα γρήγορα να περάσω στη δεύτερη που μου επέτρεψε να κρατήσω και την αντίστοιχη θέση στην τελική κατάταξη. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με στήριξαν και στη φετινή μου προσπάθεια!”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλέξης Γεωργαντάς: “Σε έναν αγώνα που λόγω της πολλής λάσπης και ζέστης αποδείχθηκε δύσκολος, καταφέραμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Στο πρώτο σκέλος έφυγα τρίτος και κάνοντας έναν σταθερό αγώνα πέτυχα το στόχο μου που ήταν η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Στο δεύτερο σκέλος είχα μια κακή εκκίνηση και έπεσα στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα να βρεθώ στην τελευταία θέση. Κατάφερα να συνεχίσω και να ανέβω μέχρι την έβδομη, αλλά τελικά τα προβλήματα δε μου επέτρεπαν κάτι καλύτερο και βγαίνοντας στη ζώνη μηχανικών αποφασίσαμε με την ομάδα μου να μη συνεχίσουμε, καθώς είχαμε ήδη το αποτέλεσμα που θέλαμε. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και όλους όσους μας βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.”

Φραγκίσκος Ζούνης: “Στο πρώτο σκέλος έκανα πολύ καλή διαχείριση του αγώνα με αποτέλεσμα μετά από πολλές πτώσεις να βρεθώ στην 15η θέση, στο δεύτερο σκέλος είχα ξεκινήσει 3ος αλλά μια πτώση στον 2ο γύρο με έκανε να χάσω τους προπορευόμενους αναβάτες και τελικά τερμάτισα στην 5η θέση. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με την ταχύτητα που είχα όλο το Σαββατοκύριακο και πλέον κοιτάω τη νέα χρονιά με σκοπό να επιστρέψω πιο δυνατός.”

Φωτογραφίες: CP Productions

Βαθμολογία – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2018

MX1

1. Κουζής (Honda) 322, 2. Τσαρνάς (Husqvarna) 290, 3. Κοντολέτας (Yamaha) 285

MX2

1. Λυρίου (KTM) 350, 2. Γεωργαντάς (Husqarna) 272, 3. Παπίλας (Honda) 260, 4. Ζούνης (Husqvarna) 235 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης