του Νίκου Βιτσιλάκη

Μοτοσυκλέτες είδαμε πολλές στην έκθεση του Μιλάνου και ομολογούμε πως τις καρδιές μας τις έκλεψε αυτό το πανέμορφο concept της Husqvarna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σύνθημα το “Broaden your Horizon” (διεύρυνε τον ορίζοντά σου) η αυστριακή φίρμα με την τεράστια ιστορία και τους πάμπολλους τίτλους τολμά και “μπαίνει στο μάτι” της μητέρας ΚΤΜ. Το Norden 901 είναι η μοτοσυκλέτα που θα δημιουργήσει αίσθηση στη λαοφιλή κατηγορία των On/Off Adventure όταν κυκλοφορήσει κατά 2021 μεριά και αυτό θα γίνει όχι μόνο γιατί είναι πανέμορφο αλλά και γιατί θα ξεχειλίζει από τεχνολογία και θα προσφέρει απολαυστικές στιγμές οδηγικής εμπειρίας.

Οι άνθρωποι της Husqvarna μιλούν για το επόμενο βήμα στην ιστορία τους, καθόσον είναι το πρώτο τους δικύλινδρο Οn/Off μοντέλο στη μεταπολεμική περίοδο και αυτό που θα συνδυάσει κορυφαία οδική συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου με εξοπλισμό και περιφερειακά κορυφαίων προδιαγραφών. Το κατατάσσουν σαν μοτοσυκλέτα Adventure Touring και λένε πως θα είναι το ελαφρύτερο στην κατηγορία του, θα έχει την καλύτερη αναλογία στη σχέση βάρους/απόδοσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​​​​​Θα είναι εξοπλισμένο -φυσικά- με όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια που έχουμε γνωρίσει στα μεγάλα Adventure της ΚΤΜ και θα χρησιμοποιεί το νέο κινητήρα των 889.5cc, αυτόν δηλαδή που μόλις είδαμε να παρουσιάζεται πάνω στο ολόφρεσκο ΚΤΜ Duke 890 R (ακολουθεί σύντομα σχετικό άρθρο). Πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο που -στην περίπτωση του Duke- αποδίδει 121 ίππους και το οποίο θα το δούμε σιγά σιγά να εφαρμόζεται και σε άλλα μοντέλα του γκρουπ. 

Από τις αντιδράσεις του κόσμου στο περίπτερο της Husqvarna στο Μιλάνο καταλάβαμε ότι το Norden άρεσε πολύ, με τον όλο θαυμασμό να γενικεύεται και να γίνεται ακόμα πιο έντονος όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες του στο διαδίκτυο. Περιμένουμε λοιπόν με μεγάλη αγωνία την τελική του μορφή, πιθανότατα στην επόμενη EICMA το Νοέμβριο του 2020.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης