Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το έχουμε δει ξανά το έργο της αναβίωσης της Buell καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμερικανική φίρμα Αυτή είναι η τρίτη φορά που αναβιώνει η Buellαναγεννάτε από τις στάχτες τις. Ο Eric Buell μπορεί να άφησε για πάντα το αγαπημένο του παιδί πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο ο Bill Melvin και η Liquid Asset Partners αποφάσισαν να πάρουν τον έλεγχο της εταιρείας και να τη ζωντανέψουν ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο μοντέλο το οποίο παρουσίασαν οι νέοι ιδιοκτήτες ονομάζεται Hammerhead. Πρόκειται για ένα αιχμηρό superbike το οποίο θυμίζει πολύ το παρελθόν της εταιρείας (ιδιαίτερα το 1190RX), ωστόσο διαθέτει και φρέσκιες πινελιές όπως το εμπρός μονοκόμματο φωτιστικό σώμα και τις γρίλιες στην εισαγωγή αέρα.

Στην πίστα παρουσιάστηκε η Hammerhead της Buell.

Νέο μοντέλο με παλιά υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του Hammerhead είναι ο γνωστός δικύλινδρος V2 των 1.190 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 190 Υπάρχει πλάνο για ένα hypernaked μοντέλο και ένα super adventure μοντέλοίππους. Με το βάρος της μοτοσικλέτας στα 190 κιλά μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς ότι πρόκειται για ένα “όπλο” σε πίστα και δρόμο. Φυσικά, ξεχωρίζει ο τεράστιος δίσκος φρένων στον εμπρός τροχό με την εξαπίστονη δαγκάνα και οι εξατμίσεις που βγαίνουν χαμηλά, κάτω από το ψαλίδι.

Η Buell μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις με ακόμα δύο μοντέλα. Το ένα αναμένεται να είναι ένα γυμνό μοντέλο που θα βασίζεται στα χαρακτηριστικά του Hammerhead με τον ίδιο κινητήρα, αλλά ψηλό τιμόνι. Το δεύτερο είναι ένα sport touring μοντέλο το οποίο θα είναι ικανό για ταξίδι, θα είναι πιο άνετο και ίσως να διαθέτει και έκδοση με 21 ιντσών τροχό εμπρός για εκτός δρόμου μετακινήσεις. Το μέλλον της Buell δείχνει φωτεινό, υπάρχουν όμως πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν για να σταθεί δυνατά πάλι στα πόδια της.

Το βίντεο παρουσίασης του Hammerhead.

 

Ένα από τα σχέδια που κυκλοφόρησαν για το adventure μοντέλο της Buell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Buell Motorcycles επιστρέφει!

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Χρήστος Σμαράιδας «Ο Αυθεντικός»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης