Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι περισσότεροι θα θυμάστε πριν από περίπου δύο χρόνια όταν η Crighton Racing αποφάσισε να παρουσιάσει H τιμή της μοτοσικλέτας υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ!το μοναδικό της CR700W. Η μοτοσικλέτα είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2010 και ουσιαστικά αποτελούσε τη «συνέχεια» της Norton NRV588. Οι Βρετανοί δούλεψαν αρκετά τους τελευταίους μήνες και τελικά ολοκλήρωσαν τη μοτοσικλέτα η οποία έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τον περιστροφικό κινητήρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η CR700W χρησιμοποιεί έναν περιστροφικό κινητήρα με δύο ρότορες 690 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 220 ίππους και 142Nm ροπής! Και αν αυτό δεν σας εντυπωσίασε, τότε θα προσθέσουμε πως το σύστημα κινητήρα – κιβώτιο – υδραυλικά ζυγίζει μόλις 43 κιλά και συνολικά η μοτοσικλέτα φτάνει τα 130 κιλά. Ο κινητήρας κατασκευάζεται από την Crighton, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων τύπου κασέτα είναι της Nova Transmissions με μονόδρομο συμπλέκτη.

Το πλαίσιο είναι της Spondon αλουμινίου σε συνέχεια του πρωτότυπου της Norton, το ίδιο και το ρυθμιζόμενο ψαλίδι, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Ohlins. Οι τροχοί είναι από ανθρακονήματα της Dymag και τα φρένα της Brembo συμπληρώνοντας ένα απίθανο πακέτο περιφερειακών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο παρουσίασης της CR700W στην πίστα Cadwell Park.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης