Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αναβάτρια από την Αυστραλία, Sharni Pinfold , με ανάρτησή της στα social Από το 2006 έχει αναλάβει δράση η Επιτροπή Γυναικών της FIM.media, ανακοίνωσε ότι σταματάει τους αγώνες μοτοσικλέτας καταγγέλλοντας ανάρμοστες συμπεριφορές απέναντί της. Η Pinfold με πικρία τόνισε πως έχει χάσει το κίνητρό της να συνεχίσει τους αγώνες μοτοσικλέτας καθώς δέχτηκε πολλές σεξιστικές επιθέσεις, ανάρμοστες συμπεριφορές και διακρίσεις, οι οποίες την οδήγησαν στην απομάκρυνση από αυτό που αγαπάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIM δεν άφησε να περάσει αυτή η εξέλιξη απαρατήρητη και πήρε θέση για το θέμα. Μέσω της Nia Korhonen, διευθύντριας της επιτροπής γυναικών στους αγώνες μοτοσικλέτας της FIM, ξεκαθάρισε ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι απλώς απαράδεκτες και ότι η επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα για να σταματήσουν αντίστοιχες συμπεριφορές.

Η Pinfold με μια αγωνιστική Yamaha στο IDM πρωτάθλημα SSP300 Γερμανίας.

Η FIM θα ενισχύσει την προσπάθεια εξάλειψης ανάρμοστων συμπεριφορών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της FIM αναφέρει: «Η FIM δεν δέχεται οποιουδήποτε είδους διάκριση στους αναβάτες όσον Η FIM θα στηρίξει την Pinfold σε όλα τα μέσα που διαθέτει…αφορά το φύλο τους. Είμαστε μια μοτοσικλετιστική οικογένεια στην οποία όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Καμία ανάρμοστη συμπεριφορά ή πράξη θα γίνει δεκτή. Στοχεύουμε στο να στηρίξουμε όλους τους αναβάτες και να τους βοηθήσουμε να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να έχουν υψηλό κίνητρο. Η επιτροπή της FIM για τις γυναίκες στον κόσμο της μοτοσικλέτας, μαζί με τη FIM, συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν την ισονομία σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος».

Η Pinfold από τη μεριά της πρόσθεσε πως θέλει να βοηθήσει προκειμένου να σταματήσουν τέτοιες συμπεριφορές απέναντι σε γυναίκες στο άθλημα. «Είναι εύκολο να καθίσω και να υποδείξω ποιοι είναι υπεύθυνοι, αλλά αισθάνομαι ότι η πραγματική δύναμη είναι να διασφαλίσω τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε» είπε η Pinfold και πρόσθεσε: «Θέλω να υποστηρίξω αυτό που είναι σωστό και να δώσω ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες».

Το θέμα πήρε διαστάσεις και καλώς η FIM αρχίζει να ψάχνει περισσότερο ανάλογες περιπτώσεις προκειμένου να μπει μαχαίρι σε κάθε τέτοια συμπεριφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρούσμα σεξιστικής συμπεριφοράς και στον κόσμο της μοτοσικλέτας

Ψάχνοντας τους νέους Rossi και Marquez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης