Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη σε πολλές εταιρίες όταν ανακοίνωσε πέρυσι πως ετοιμάζει μια Το αυθεντικό Honda Motocompo είχε δίχρονο κινητήρα 49 κ.εκ. απόδοσης 2,5 ίππων και ζύγιζε 42 κιλά!καινούρια έκδοση του θρυλικού της Motocompo NCZ50. Το συγκεκριμένο αναδιπλούμενο δίκυκλο εμφανίστηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 και συγκεκριμένα πωλήθηκε από το 1981 μέχρι το 1983. Συνδυάστηκε μάλιστα με το Honda City, ένα αυτοκίνητο το οποίο στο πίσω μέρος του είχε ενσωματωμένο το Motocompo για να μπορεί ο οδηγός να κάνει τις μικρομετακινήσεις του με το ευέλικτο όχημα αν επιθυμούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μικρή start up εταιρία Icoma από την Ιαπωνία εμπνεύστηκε από το NCZ50 και παρουσίασε τη δική της έκδοση του αναδιπλούμενου scooter το οποίο ονομάζει Tatamel Bike. Πρόκειται ένα μικρό, ηλεκτρικό δίκυκλο το οποίο διπλώνει και χωράει κάτω από ένα γραφείο ή μέσα σε ένα πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου. Όταν είναι “διπλωμένο” έχει μήκος 700mm, ύψος 680mm και πλάτος 260mm, ενώ όταν πάρει τη μορφή της μοτοσικλέτας έχει μήκος 1.230mm και ύψος 1.000mm.

Πολύ μικρό σε διαστάσεις, είναι μια σοβαρή εναλλακτική λύση από ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο.

Για την ώρα μπορείς να αγοράσεις μόνο ένα Tatamel σε κλίμακα 1/12!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα, ωστόσο αναμένεται να έχει τελική Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν Power Bank!ταχύτητα 45Km/h με την αυτονομία από την μπαταρία λιθίου να είναι κοντά στα 50 χιλιόμετρα. Η λογική της φόρτισης του είναι να ακολουθείς την τακτική του smartphone σου, δηλαδή να το βάζεις στην πρίζα όπου και αν βρίσκεσαι.

Πολύ δυνατό αναμένεται να είναι το customizing του Motocompo το οποίο ο αναβάτης θα μπορεί να φτιάξει όπως θέλει. Ακόμα και οθόνη τηλεόρασης ή tablet μπορεί να τοποθετήσει κάποιος στο πλαϊνό “φέρινγκ” της μοτοσικλέτας για να κάνει μια παρουσίαση στο γραφείο ή να χαλαρώσει το βράδυ στο σπίτι παρέα με το δίκυκλο του. Αυτό και αν είναι πολύ, μα πολύ μπροστά!

Το βίντεο παρουσίασης του Icoma Tatamel.

 

Μέχρι και τηλεόραση θα βλέπεις στο scooter σου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αυτοκίνητο της Honda με ένα scooter στο πορτμπαγκάζ

Πρώτη επαφή με το Seat MO eScooter 125

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης