Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα πολύ περίεργο και σίγουρα ενοχλητικό νέο μας έρχεται από την γειτονική Ιταλία όσον αφορά τις Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις από την ιταλική κυβέρνηση.μοτοσυκλέτες και όχι μόνο. Η κυβέρνηση της Ιταλίας κατάθεσε νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύει την κίνηση σε μονοπάτια δάσους ή χωραφιού σε όλα τα οχήματα εκτός από εκείνα που έχουν επαγγελματική ιδιότητα όπως αγροτικά μηχανήματα ή τρακτέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε και επίσημα δημοσιεύτηκε την 1η Δεκεμβρίου κανένα όχημα πλην εκείνων με επαγγελματική ιδιότητα δεν θα μπορεί να κινηθεί σε αγροτικά ή δασικά μονοπάτια με πλάτος μικρότερο των 2,5 μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι enduro, motocross, ποδήλατα βουνού και ATV δεν θα μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους στο βουνό. Το περίεργο είναι ότι εκτός έχουν μείνει και οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και ποδήλατα κάτι που σημαίνει ότι ο νόμος δεν έχει να κάνει αμιγώς με περιβαλλοντικούς λόγους.

Οι χωμάτινες εξορμήσεις στην Ιταλία πλέον θα γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας.

Θα υπάρξουν αντιδράσεις από όλες τις μοτοσυκλετιστικές πλευρές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποβολή ενστάσεων για το προσχέδιο του νομοσχεδίου πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου και Φανταστείτε αυτό να συνέβαινε στην Ελλάδα; Έπεφτε κυβέρνηση χαλαρά!αν δεν γίνει κάτι δραματικό ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ με άμεση εφαρμογή.

Ήδη η μοτοσυκλετιστική κοινότητα της Ιταλίας έχει ξεσηκωθεί προκειμένου να αποτρέψει την ισχύ του νόμου. Η Εθνική Ομοσπονδία Αξεσουάρ Ποδηλάτου/Μοτοσυκλέτας και η πολύ ισχυρή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας της Ιταλίας έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να υπάρξουν διευκρινήσεις για το νέο μέτρο. Οι οργανώσεις θα ζητήσουν φυσικά να μην υπάρξει καθολική απαγόρευση της κίνησης στα δασικά μονοπάτια από τις μοτοσυκλέτες διότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή στις σχέσεις των μοτοσυκλετιστών με την Κυβέρνηση.

Θα περιμένουμε τις εξελίξεις από την Ιταλία για να δούμε τι τελικά θα ισχύσει. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν υπήρχε έστω η υποψία για μια τέτοια κίνηση από την Κυβέρνηση.

Ακόμα και τα ποδήλατα τέθηκαν εκτός δράσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η GasGas σε παροτρύνει να φτιάξεις το δικό σου flat track αγωνιστικό

Η Ducati παρουσίασε το πολυσυζητημένο DesertX

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης