του Νίκου Βιτσιλάκη

Το αυστριακό εργοστάσιο μόλις υπέγραψε μια νέα συμφωνία συνεργασίας με τον κινέζο κατασκευαστή CF Moto. Λίγοι γνώριζαν μέχρι σήμερα πως η συνεργασία των δύο κατασκευαστών έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια, με την κινέζικη εταιρεία να έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση και διανομή μικρών μοντέλων της ΚΤΜ στην τοπική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


​Μικραίνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, διογκώνονται οι ασιατικές

Η νέα συμφωνία λέει πως η CF Moto θα μπορεί πλέον στις εγκαταστάσεις της στην Κίνα να κατασκευάζει και δικά της προϊόντα χρησιμοποιώντας αυστριακή τεχνολογία. Οι υπογραφές έπεσαν πριν λίγες μέρες και βρισκόμαστε σε αναμονή έγκρισης από τις κινέζικες αρχές. Η KTM θα έχει το 49% στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί και η οποία θα αποκαλείται CFMoto-KTMR2R. Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η κίνηση για στήσιμο κοινής επιχείρησης θα ανοίξει το δρόμο της ΚΤΜ στην κινέζικη αγορά, που ως γνωστόν απορροφά έναν τεράστιο όγκο πωλήσεων μοτοσυκλετών, που κάθε χρόνο γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Πιθανά θα της ανοίξει και το δρόμο στα τετράτροχα ATV, που αποτελούν τον κύριο όγκο παραγωγής του ασιάτη κατασκευαστή.

Ενημερωτικά, η CF Moto ιδρύθηκε το 1989 και θεωρείται σαν μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες ATV και μηχανοκίνητων δίκυκλων της Κίνας. Ήδη διαθέτει προϊόντα της σε περισσότερες από 70 χώρες, παράγοντας περί τα 800.000 οχήματα σε ετήσια βάση. Η γκάμα των οχημάτων της περιλαμβάνει ATV, UTV, SSV και μοτοσυκλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης