Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η διάσημη εταιρεία κατασκευής αναρτήσεων από την Ιταλία, η Marzocchi ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την Προτεραιότητα δίνει στην ασφάλεια η Marzocchi χωρίς να χάσει την κορυφαία της απόδοση.επόμενη γενιά συστημάτων της με τεχνολογία ενεργητικής λειτουργίας. Με έδρα την Μπολόνια και δυνατές σχέσεις με την Ducati και την BMW, η Marzocchi παρουσίασε στην EICMA το προσχέδιο του νέου συστήματος ενεργητικής ανάρτησης το οποίο περιλαμβάνει και μια εντελώς καινούρια μονάδα ελέγχου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ενεργητικά και ημι-ενεργητικά συστήματα που συναντάμε συχνά πλέον σε μοντέλα μοτοσυκλετών είναι αναρτήσεις οι οποίες είναι ικανές να προσαρμοστούν αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Μέσω ισχυρών επεξεργαστών και πολλαπλών αισθητήρων είναι σε θέση να αντιληφθούν το φορτίο, την ταχύτητα, το βάρος και τη ροπή με αποτέλεσμα να αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο τις ρυθμίσεις προκειμένου η μοτοσυκλέτα να έχει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε κάθε περίπτωση.

Το νέο πιρούνι της Marzocchi θα μπορεί να "προβλέψει" οδηγικά σενάρια.

Ενεργητικές αναρτήσεις δεν θα δούμε σε μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Marzocchi ονομάζει το νέο της πιρούνι “προβλέψιμο” και έχει στόχο να “διαβάζει”, να αναλύει και να Τα νέα συστήματα θα τα δούμε μόνο σε μεγάλα, ακριβά μοντέλα!προβλέπει τις συνθήκες στο δρόμο. Μέσα από έτοιμα σενάρια θα είναι σε θέση να προσαρμοστεί και να αποδώσει το μέγιστο για την ασφάλεια του αναβάτη. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ήδη χρησιμοποιείται στον κόσμο των αυτοκινήτων ως πλήρως ενεργητικές αναρτήσεις και τώρα ήρθε η ώρα να έρθει στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Οι άνθρωποι της Marzocchi αναφέρουν πως το συγκεκριμένο σύστημα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία, αλλά πιστεύουν ότι είναι το μέλλον στον τομέα των αναρτήσεων. Το νέο σύστημα της ιταλικής φίρμας αναμένεται να το δούμε μέσα στο 2022.

Το νέο Moto Morini X-Cape χρησιμοποιεί μπροστινό σύστημα της Marzocchi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα η Moto Morini X-Cape με τιμή στα 7.690€

Η έκπληξη της MV Agusta θα έρθει στην EICMA 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης