Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πίσω στο 2020 η Yamaha είχε δώσει τις πρώτες πληροφορίες για την κατασκευή του πρώτους της Το 2023 αναμένεται να έχουμε την τελική μορφή του ηλεκτρικού E01.ηλεκτρικού scooter. Η ιδέα όπως φαίνεται αρχίζει και ωριμάζει με την ιαπωνική φίρμα να έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές πάνω στο νέο της μοντέλο. Το νέο scooter εμφανίστηκε σε κατασκοπευτικές εικόνες στην Ιαπωνία έχοντας πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, κυρίως στον σχεδιαστικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις πρώτες εικόνες το καμουφλαρισμένο scooter δείχνει σε διαστάσεις να είναι κοντά στο NMAX. Αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις του θα είναι παρόμοιες με εκείνες ενός scooter 125 κ.εκ. και θα απευθύνεται σε καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Το E01 όπως έχει ονομάσει η Yamaha το ηλεκτρικό της μοντέλο, στο εμπρός μέρος θυμίζει έντονα το Tracer 9 και το R1, ενώ το πίσω μέρος είναι ιδιαίτερο με ενσωματωμένες τις χειρολαβές για τον συνεπιβάτη.

Το εμπρός μέρος θυμίζει πολλά μοντέλα της Yamaha, σε αντίθεση με το πίσω μέρος που δε θυμίζει κανένα..

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών τόσο εμπρός όσο και πίσω, το πιρούνι εμπρός είναι τηλεσκοπικό, ενώ τα φρένα έχουν έναν δίσκο με διπίστονη δαγκάνα και ABS. Θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, διαφορετικές επιλογές οδήγησης και μεγάλη LCD οθόνη πληροφοριών με σύστημα συνδεσιμότητας. Τεχνικά χαρακτηριστικά ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο το scooter αναμένεται να έχει ισχύ αντίστοιχη ενός scooter 125 κ.εκ. με αυτονομία λίγο πάνω από 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο αμορτισέρ πίσω με τον ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο του scooter.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του νέου E01 θα είναι οι ανταλλακτικές μπαταρίες που θα χρησιμοποιεί. Ιδανικό για αστικές μετακινήσεις με την εγγύηση της Yamaha.Θυμίζουμε ότι η Yamaha μαζί με τις Honda, Piaggio και KTM έχουν συμφωνήσει να εξελίξουν από κοινού ανταλλακτικές μπαταρίες προκειμένου να έχουν μια κοινή βάση για τα scooter του μέλλοντος. Το E01 αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες τις οποίες ο αναβάτης θα μπορεί σε ειδικούς σταθμούς να ανταλλάσει με φορτισμένες όταν οι δικές του έχουν εξαντλήσει την ενέργειά τους. Το νέο ηλεκτρικό scooter της Yamaha είναι πολύ πιθανό να το δούμε μέσα στο 2023.

Μονόχρωμο LCD πάνελ πληροφοριών με μια τεράστια μπαταρία στο κέντρο.

Το E01 αναμένεται να έχει επιδόσεις scooter 125 κ.εκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπεσαν οι υπογραφές για τις ανταλλακτικές μπαταρίες από τέσσερις κατασκευαστές

Μια χρονιά γεμάτη τίτλους για τη Yamaha

Το ανανεωμένο Yamaha TMAX 560 έρχεται στην τιμή των 13.000€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης