Ειρήνη Ρομποτή: H πρώτη Ελληνίδα 17 ετών που θα τρέξει σε παράλληλο αγώνα του MotoGP

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015, 23:26
Ειρήνη Ρομποτή: H πρώτη Ελληνίδα 17 ετών που θα τρέξει σε παράλληλο αγώνα του MotoGP

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


Η 17χρονη Ειρήνη Ρομποτή γίνεται η πρώτη Ελληνίδα οδηγός αγώνων ταχύτητας μοτοσικλετών που θα συμμετάσχει σε διεθνή αγώνα ταχύτητας. Συγκεκριμένα η συμπατριώτισσά μας θα βρεθεί στο Μόλις στα 17 της χρόνια η Ειρήνη Ρομποτή ετοιμάζεται για να τρέξει σε διεθνή αγώνα!!! Sachsenring της Γερμανίας το Σαββατοκύριακο 10-12 Ιουλίου για να τρέξει σε αγώνα του ADAC Juniors Cup, που διεξάγεται παράλληλα με αγώνα του MotoGP!!!

H Ειρήνη Ρομποτή μετά από μια σύντομη πορεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχει εντυπωσιάσει τόσο για το απαράμιλλο οδηγικό της στιλ, όσο και για την πολύ γρήγορη προσαρμοστικότητά της στους αγώνες ταχύτητας. Στην πρώτη της αγωνιστική χρονιά και μετά από 3 αγώνες στο "Έπαθλο Νέων Οδηγών" του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας η Ρομποτή βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης. Επόμενος σταθμός στην εντυπωσιακή αυτή πορεία είναι η συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό και η γνωριμία με το περιβάλλον των διεθνών αγώνων.

Η Ειρήνη Ρομποτή είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα τρέξει σε διεθνή αγώνα ταχύτητας μοτοσικλετών!!!

Ενιαίο πρωτάθλημα
Το ADAC Juniors cup είναι ένα πρωτάθλημα με νέους οδηγούς ηλικίας έως 21 ετών που στόχο έχει την εξέλιξή τους ώστε να περάσουν στο μέλλον σε μεγαλύτερες διοργανώσεις. Είναι θεσμός τύπου ενιαίου καθώς όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με πανομοιότυπες μοτοσυκλέτες, τις RC 390 της KTM, Ο αγώνας που θα λάβει μέρος με ΚΤΜ διεξάγεται παράλληλα με αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP μοτοσικλέτα με την οποία αγωνίζεται και στην Ελλάδα η Ειρήνη Ρομποτή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν εξασφαλίσει μία από τις μοτοσικλέτες αυτές στην αρχή της χρονιάς, ενώ σε κάθε αγώνα υπάρχουν 5 έκτακτες συμμετοχές (wild card) για οδηγούς που πραγματοποιούν μεμονωμένες εμφανίσεις στο θεσμό. Μία από αυτές τις wild card συμμετοχές για τον αγώνα του Sachsenring εξασφάλισε και η Ελληνίδα αναβάτης, αξιοποιώντας έτσι το κενό μεταξύ των αγώνων του πανελληνίου πρωταθλήματος με τον καλύτερο τρόπο.

Τι δήλωσε πριν την αναχώρησή της
Η Ειρήνη Ρομποτή με την συμμετοχή της στο ADAC Juniors Cup γίνεται η πρώτη Ελληνίδα οδηγός αγώνων ταχύτητας που θα αγωνιστεί εκτός συνόρων και μάλιστα στην ηλικία των 17 μόλις ετών. Η ίδια δήλωσε πριν την αναχώρησή της για την πίστα του Sachsenring. «Πριν ένα χρόνο που ξεκίνησα τις προπονήσεις για τη συμμετοχή μου στους αγώνες ταχύτητας, το όνειρό μου ήταν να λάβω μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό. Γνωρίζω πως η εμπειρία μου δεν είναι ανάλογη με των άλλων οδηγών που θα συναντήσω στη Γερμανία, όμως είναι η πρώτη μου έξοδος από την Ελλάδα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Στον αγώνα θα τη συνοδεύσει ο προπονητής της, Θανάσης Χούντρας. Και μόνο η συμμετοχή της Ειρήνης Ρομποτή σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα είναι επίτευγμα...
Μπορεί κάποιοι να μην το πιστεύουν αλλά την μοτοσικλέτα της φωτογραφίας την καβαλά γυναίκα!!!

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015, 23:31