Ο τρίτος γύρος του ιταλικού πρωταθλήματος CIV Junior συνεχίστηκε στο Autodromo «Riccardo Paletti» στο Varano της Ιταλίας, όπου 21 οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας MiniGP έδωσαν σκληρές μάχες για ένα θετικό αποτέλεσμα, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Βασίλης Παντελεάκης.

Ο 11χρονος αναβάτης από την Αθήνα ξεκίνησε δυνατά κατεβάζοντας χρόνους στα ελεύθερα και στήνοντας τη μοτοσυκλέτα του για τις σημαντικές κατατακτήριες δοκιμές. Στο πρώτο σκέλος έκανε 1:19.719, ενώ στο δεύτερο κατάφερε να κατεβάσει τέσσερα δέκατα και να γράψει 1:19.344. Ήταν ένας από τους επτά οδηγούς της κατηγορίας που έσπασαν το φράγμα του 1:20 και θα ξεκινούσε από την 6η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα, χάνοντας για μερικά δέκατα την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Έπειτα από δύο γύρους του ιταλικού πρωταθλήματος, ήταν η πρώτη φορά που έγιναν αγώνες σε ιδανικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση και κέρδισε δύο θέσεις στην πρώτη στροφή της πίστας, για να «κολλήσει» στο γκρουπ των οδηγών που θα έδιναν μάχες για τη νίκη. Όμως, ένα λάθος που έκανε στα φρένα της στροφής 4 στον επόμενο γύρο τον ανάγκασε να ανοίξει τη γραμμή του και να βγει προσωρινά εκτός πίστας χάνοντας αρκετό χρόνο και υποχωρώντας στη 10η θέση. Δεν το έβαλε κάτω και στον επόμενο γύρο έκανε 1:19.8 και στη συνέχεια με σταθερό γυρολόγιο στο 1:20 πήρε την 8η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε με τον Παντελεάκη και πάλι να είναι πολύ δυνατός στην εκκίνηση, ανεβαίνοντας στην 4η θέση. Ωστόσο, ακόμη ένα λάθος στην ίδια στροφή ανάγκασε τον νεαρό Έλληνα αναβάτη να χάσει αρκετές θέσεις. Αυτήν τη φορά ήταν ένα λάθος συναθλητή του που ανάγκασε τον Βασίλη να βγει εκτός πίστας. Ήταν μια άτυχη στιγμή που στέρησε την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς ο μικρός μας αστέρας έδειχνε και ήταν πολύ δυνατός πετυχαίνοντας στον αγώνα χρόνους δοκιμαστικών. Το 1:19.426 (μόλις μερικά χιλιοστά πάνω από τον χρόνο τους στις κατατακτήριες) ήταν ο τρίτος καλύτερος χρόνος σ’ εκείνο το χρονικό σημείο! Αλλά και στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι έχασε πάλι το μπροστινό γκρουπ, οι χρόνοι του ήταν εξαιρετικοί, με άλλους τρεις γύρους στο 1:19 και ακόμη δύο στο πολύ χαμηλό 1:20. Η καρό σημαία τον βρήκε και πάλι στην 8η θέση.

Βασίλης Παντελεάκης #3: «Ήταν ένα δύσκολο ΣΚ και το πρώτο μας εφέτος με καλές συνθήκες. Η ομάδα έστησε πολύ καλά τη μοτοσυκλέτα και ήμουν άνετος πάνω της, αλλά δυστυχώς δεν απέφυγα κάποια λάθη. Στις κατατακτήριες θα μπορούσα να έχω κάνει ακόμα καλύτερο χρόνο, ενώ και στον 1ο αγώνα δεν υπολόγισα καλά τα φρένα στην 4 και άνοιξα τη γραμμή μου. Στον δεύτερο αγώνα δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να αποφύγω τον συναθλητή μου στην ίδια στροφή. Το επίπεδο της κατηγορίας είναι πολύ υψηλό και είμαι ικανοποιημένος που κατάφερα να πάρω δύο 8ες θέσεις. Ξέρω, όμως, ότι μπορώ και ακόμα καλύτερα και γι’ αυτό θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους δύο γύρους που απομένουν για να τελειώσει η χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τις πολλές θυσίες που έχει κάνει για να με βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια, τους χορηγούς για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου και όλους τους Έλληνες που είναι πάντα κοντά μας».

O 11χρονος σήμερα Βασίλης είναι ένα τεράστιο ταλέντο, εντός και εκτός πίστας. Το γιατί, σίγουρα θα το καταλάβετε ρίχνοντας μια ματιά εδώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης