Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV SS300: Θετικό το ξεκίνημα του Γιάννη Περιστερά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 14:00
Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV SS300: Θετικό το ξεκίνημα του Γιάννη Περιστερά

Ο 14χρονος Γιάννης #John41 Περιστεράς αγωνίστηκε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV στην κατηγορία Supersport 300, στη φημισμένη πίστα της Ίμολα!

Η θρυλική αυτή πίστα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με 22 στροφές στα 4,936μ. της διαδρομής της και ο νεαρός Έλληνας οδηγός δεν είχε την ευκαιρία στο παρελθόν να κάνει δοκιμές εκεί, περιμένοντας τις ελεύθερες του επίσημου αγώνα για να μάθει την πίστα! Ένα σκασμένο λάστιχο από βίδα συναθλητή του μέσα στην πίστα ήταν η πρώτη ατυχία, που δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την εκμάθηση, έτσι ρίχτηκε κατευθείαν στις κατατακτήριες 1, όπου είχε μια πτώση στην 22η στροφή της διαδρομής. Ήδη από το 2'18.862 των ελεύθερων δοκιμαστικών και τη διαφορά των 9.4'' από τον πρώτο από τους 34 συμμετέχοντες, είχε πριν την πτώση “κατεβάσει” 3.1'' ενώ στις κατατακτήριες 2 κατέβασε ακόμη 2.2'' σε μόλις 4 γύρους, αφού έμεινε από αντλία βενζίνης και δεν ολοκλήρωσε ούτε αυτό το session!

Στον 1ο από τους δύο αγώνες του προγράμματος, το Σάββατο, τερμάτισε στην 21η θέση με καλύτερο χρόνο κατά 0.7 του δευτερολέπτου σε σχέση με τις κατατακτήριες, αλλά με καλύτερη γνώση της πίστας. Η τελευταία ατυχία ήρθε στο ζέσταμα του αγώνα της Κυριακής, όταν έκανε μόνο ένα γύρο καθώς έμεινε και πάλι από αντλία βενζίνης. Η ομάδα επιδιόρθωσε τη βλάβη και στον αγώνα ο #John41 έδωσε ωραία μάχη με ένα γκρουπ δέκα οδηγών για μια θέση στη βαθμολογούμενη 15αδα. Ο τερματισμός του στην 20η θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα, με χρόνο ταχύτερου γύρου 2'11.655 (βελτίωση 7.2'') και διαφορά 3.7'' από τον ταχύτερο γύρο του νικητή Manuel Gonzalez. Ο Έλληνας οδηγός ήταν με διαφορά ο μικρότερος σε ηλικία από τους συμμετέχοντες αναβάτες, με την πλειοψηφία να είναι μεταξύ 16 και 20 χρόνων, ενώ συμμετείχαν και κάποιοι 24χρονοι! Μάλιστα ανάμεσα στους 15 οδηγούς που συμμετείχαν με R3 πήρε την 7η θέση!

Πέρα από τα νούμερα που λένε τη μισή αλήθεια, το οδηγικό του στυλ και το πείσμα του εντυπωσίασε τους Ιταλούς οργανωτές και ήδη μια Ιταλική ομάδα τον προσκάλεσε σε δοκιμές ενόψει του επόμενου Αγώνα του CIV που θα γίνει στο Misano! Θετική λοιπόν η πρώτη εμπειρία του Γιάννη Περιστερά στο δύσκολο Ιταλικό Πρωτάθλημα και η Ελληνική ομάδα, με μηχανικό τον Λάμπρο Τσώκο, κόουτς τον Σάκη Συνιώρη και διευθυντή το Νίκο Περιστερά γύρισε με πολύτιμες εμπειρίες στις βαλίτσες της.

Γιάννης #John41 Περιστεράς: “Η συμμετοχή στο CIV ήταν κάτι που περίμενα από το ξεκίνημα της χρονιάς. Η πτώση και τα μηχανικά προβλήματα δεν μου έδωσαν το χρόνο που θα ήθελα για να μάθω την πίστα, αλλά την Κυριακή ένιωσα καλά πάνω στo R3 και οδήγησα χωρίς άγχος. Έμαθα πολλά και είμαι στο ίδιο δευτερόλεπτο με τους οδηγούς που δίνουν τη μάχη της δεκάδας. Στο Μιζάνο σίγουρα θα είναι καλύτερα, αφού θα κάνω δοκιμές πριν τον αγώνα. Ευχαριστώ την ομάδα και όλους τους χορηγούς μας για την υποστήριξη.”

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε εικόνες από φετινό αγώνα του θεσμού και παράλληλα να πάρετε μια μικρή γεύση των όσων συναρπαστικών συμβαίνουν στην κατηγορία SS300!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 14:00