Κάθισε η... μαρμαρόσκονη ή αιωρείται ακόμα στο κεφάλι μας;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, 23:52
Κάθισε η... μαρμαρόσκονη ή αιωρείται ακόμα στο κεφάλι μας;

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


Τις τελευταίες ημέρες οι πολιτικές εξελίξεις έχουν αγγίξει... τελικές ταχύτητες και πλέον όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει τα επόμενα 24ωρα. Θα συμφωνήσουμε; Θα διαφωνήσουμε; Θα τα βρούμε; Το σίγουρο είναι πως η λέξη... πανικός μας έχει κυριεύσει σε μεγάλο βαθμό καθώς η ψυχοσύνθεσή μας είναι τέτοια, που είμαστε ή του ύψους ή του... βάθους!

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας με την... μαρμαρόσκονη που αναφέρω στον τίτλο; Σίγουρα καμία. Γιατί στην πραγματικότητα όλη αυτή η αρνητική αύρα (των πολιτικών
Παρακολουθώντας X Fighters καταλαβαίνεις πως και οι τρελοί... τα 'χουν τετρακόσια!!!!εξελίξεων) μετατράπηκε σε θετική απλά και μόνο με την διοργάνωση (προ μίας εβδομάδος) ενός παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος  που είχε έδρα το λατομείο μαρμάρων στο Διόνυσο (να και από που βγαίνει η μαρμαρόσκονη!). Ο λόγος για τον δεύτερο γύρο του Red Bull X Fighters που... πάτησε Ελλάδα για πρώτη φορά προκαλώντας αναστάτωση όχι μόνο στους θεατές και φίλους του σπορ αλλά και σε άλλες χώρες. Αιτία, το.... υψηλό επίπεδο διοργάνωσης που δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα στο παγκόσμιο στερέωμα και να στέλνει το μήνυμα πως όταν θέλουμε σαν χώρα, σαν Έλληνες, όπως θέλετε μπορείτε να το πείτε, είμαστε μόνο του ύψους! Στην προκείμενη περίπτωση το ύψος αναφέρεται σε όσους εργάστηκαν για να απολαύσουμε 2.5 ώρες υπερθέαμα...

Όχι δεν είναι φωτομοντάζ.... Εϊναι εικόνα που απόλαυσαν όσοι παρακολούθησαν το X Fighters της Αθήνας!

Οκτώ χρόνια προσπάθειας!
Ο συγκεκριμένος αγώνας Freestyle Motocross ήταν κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και για πολλούς έξω από τις δυνατότητες μας. Αυτή η άποψη ισχύει για κάποιους χωρίς όραμα όχι όμως γι' αυτούς που δεν το βάζουν με τίποτα κάτω. Και αυτό διότι η προσπάθεια φιλοξενίας αγώνα X Fighters στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια! Γραφειοκρατία, κολλήματα και ευθυνοφοβία, έπαιξαν το ρόλο τους αλλά τελικά όπως αποδείχτηκε ο επιμένων νικά! Θα σας αποκαλύψω, καθότι ελάχιστοι το Είναι σίγουρο πως όσοι δεν ήρθαν και κατάλαβαν τι έχασαν θα χτυπούν ακόμα το κεφάλι τους στον τοίχο!!γνωρίζουν, πως η πρώτη προσέγγιση ήταν να διεξαχθεί αγώνας X Fighters στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Τελικά το σχέδιο ναυάγησε (δεν είναι ώρα να το αναλύσουμε) και η πρόταση για διοργάνωση σε λατομείο μαρμάρων έγινε αποδεκτή και επιτέλους, εν έτη 2015, μπήκαμε και εμείς στο καλεντάρι!!!!

Τι ήταν όμως αυτό που ζήσαμε στα νταμάρια ακριβώς μία εβδομάδα πριν, κάπου... βαθειά στα λατομεία Διονύσου; Σίγουρα μία ξεχωριστή εμπειρία. Κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια αφού σε κυριεύει συναισθηματικά. Επειδή είμαι από τους τυχερούς που έχουν παρακολουθήσει και στο παρελθόν X Fighters, έχω πει πως όσοι ασχολούνται με μοτοσικλέτα και δεν έχουν παρακολουθήσει τέτοιο αγώνα... απλά χάνουν! Και χάνουν πάρα πολλά. Φανταστείτε τώρα τι έχασαν όσοι δεν ήρθαν σε αγώνα που διοργανώθηκε στην Αθήνα... Είναι σίγουρο πως όχι μόνο θα το μετάνιωσαν αλλά θα χτυπούν ακόμα το κεφάλι τους στον τοίχο.

Φέρε το τρόπαιο.. Όχι δεν στο δίνω... Ε, καλά κράτα το!!! Μαζί με τον μεγάλο νικητή της Αθήνας Clinton Moore!!!

Sold out και.. άντε γεια!
Την προσωπική μου άποψη για τον ελληνικό αγώνα και την απήχηση που θα είχε, την είχα εκφράσει όταν έγινε γνωστό ότι θα τον φιλοξενήσουμε στην Αθήνα (κάποιοι δεν με πίστευαν!!!). Ήταν δεδομένο (θα έλεγα 1.000%) ότι τα εισιτήρια θα εξαφανιζόντουσαν, όπως και έγινε. Sold out 10 ημέρες πριν...Φαντάζομαι τι έζησαν όσοι εργάζονται στην ελληνική Red Bull, με φίλους και συνεργάτες να ζητούν απεγνωσμένα εισιτήρια.

Και το λέω αυτό γιατί έζησα κάτι αντίστοιχες καταστάσεις ως... δημοσιογράφος με 100 τουλάχιστον φίλους και γνωστούς (μη πω και περισσότερους), να μου ζητούν πρόσκληση, εισιτήριο ή τέλος πάντως ότι μπορούσα να βρω για να ζήσουν από κοντά το υπερθέαμα. Τελικά έφτασα στο σημείο να παρεξηγηθώ γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι!!!

Ένα μέρος μόνο της ομάδας των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά για να απολαύσουμε όλοι εμείς αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης το εκρηκτικό (μπαμ, μπουμ...) θέαμα!

Πετάει ο... γάιδαρος; Πετάει!!!
Στα του αγώνα τώρα ή μάλλον του συγκλονιστικού θεάματος που έζησα - ζήσαμε όσοι τυχεροί (κοντά στους 12.000 υπολογίζω) βρεθήκαμε στις 12 Ιουνίου στα μάρμαρα. Περιττό να γράψω  (αλλά θα τοΕρώτηση: Τελικά... πόση τρέλα και ικανότητες μαζί μπορεί να κουβαλά ένας άνθρωπος;

Απάντηση: X Fighters (άσχετο - σχετικό)
κάνω) πως το σημείο ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Συγκλονιστικό μέρος που όταν έφτανες σε γέμιζε δέος... Τι να πούμε για τους αναβάτες; Οι 12 καλύτεροι στον κόσμο... προσγειώθηκαν στην Αθήνα για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να αψηφήσουν τους νόμους της φυσικής και της βαρύτητας και να προσφέρουν αυτό που δεν θα δεις και δεν θα ζήσεις πουθενά αλλού.

Ήταν τόσο... πεισματάρηδες, που όταν έπεφταν ή κάτι δεν πήγαινε καλά γινόντουσαν ακόμα καλύτεροι. Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, καθώς όλοι τους ήταν μοναδικοί. Εδώ ακόμα και ο πρωτοεμφανιζόμενος Christian Meyer που θα θυμάται για τα καλά την Αθήνα, μας ξεσήκωσε. Ήταν τέτοια η... τρέλα και το πάθος που είχε μέσα του, που σου έδειχνε ότι θέλει να... πετάξει και να τα σπάσει όλα!!!

Athens 2015... Άντε και στο... Athens 2016, 2017, 2018...

Θέλω και άλλο....
Τελικά αποδείχτηκε πως το σλόγκαν της εταιρείας με τα... φτερά, μπορεί να γίνει πράξη και να πετάξεις στα σύννεφα χωρίς να είσαι υπεράνθρωπος! Απίστευτο κι όμως αληθινό... Έλα όμως που πετάξαμε και Όταν βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη είσαι.. καταδικασμένος να ακούς και το... κοινό. Και το κοινό θέλει αγώνα και το 2016!!!! το ευχαριστηθήκαμε. Το ευχαριστηθήκαμε γιατί κάποιοι με άφθονη τρέλα και αγάπη γι' αυτό που κάνουν, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και τα εμπόδια. Γιάννης, Βάσω, Εβελίνα, Βασίλης και λοιποί με την ίδια αγάπη, μόχθησαν και πέτυχαν την δημιουργία ενός event που θα συζητιέται για χρόνια.

Προσωπικά θα ήθελα να συζητιέται για κάνα χρόνο ακόμα, μέχρι να έρθει η στιγμή να παρακολουθήσουμε το.... 2016 τον δεύτερο αγώνα επί ελληνικού εδάφους. Το ξέρουν και το ξέρουμε πως ο πήχης πήγε πιο πάνω από ότι φανταζόμασταν, οπότε γιατί να μην είμαστε στο ημερολόγιο και του χρόνου; Το ευχόμαστε όλοι... Απλά υπομονή και αναμονή και για άλλες εκδηλώσεις που πλησιάζουν...

 

Τέτοιες στιγμές πρώτη φορά έζησαν οι κάτοικοι στον Διόνυσο!!!
Στην ουρά για το... λατομείο!
Τόσο μάρμαρο δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στη ζωή μας. Ελπίζω αρκετοί να σκέφτηκαν να πάρουν έστω και ένα μικρό κομμάτι ως ενθύμιο!

To σίγουρο είναι πως δεν βλέπετε... playstation
To βλέπεις; Τρομάζεις; Απολαμβάνεις...
Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε και τρελούς! Στην πραγματικότητα είναι υπεραθλητές!!!!
Υπερπαραγωγή στο λατομείο μαρμάρων στον Διόνυσο....

Βλέποντας αυτή την εικόνα σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να φανταστείς πως πρόκειται για λατομείο μαρμάρων!!!!
Ο κόσμος ήταν πολύ θερμός και το χειροκρότημα του ανέβαζε τους αθλητές σε κάθε τους προσπάθεια...

Ένας... πετάει και χιλιάδες απολαμβάνουν!


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, 23:58