του Νίκου Βιτσιλάκη

Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε για την κατηγορία των modern classics μεγάλου κυβισμού και η Kawasaki προσθέτει το δεύτερο μέλος της σε μια ξεχωριστή παλιοπαρέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγες μόλις εβδομάδες η πράσινη εταιρεία το πήρε απόφαση και έφερε στον κόσμο το Ζ900RS (δείτε εδώ), μια μοτοσυκλέτα φόρο τιμής στο θρυλικό Ζ1 του 1972. Μια γυμνή τετρακύλινδρη με σχεδιασμό που συγκινεί ακόμα και τους μη έχοντες γνώση, αν και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που δεν έχει ακούσει ή διαβάσει για το θρυλικό -πλέον- Ζ900. Και πριν κοπάσει ο θόρυβος που δημιούργησε στα μοτοσυκλετιστικά στέκια, έρχεται να τον εντείνει με το Z900RS Café, που όπως λέει και το όνομά του αποτελεί την café racer εκδοχή του RS. Ένα χαμηλότερο και μικρότερο σε πλάτος τιμόνι, μια διαφοροποιημένη σέλα με χαμηλότερο ύψος για τον οδηγό και ένα φέρινγκ τιμονιού είναι οι αλλαγές/προσθήκες, αν εξαιρέσουμε και τα χρώματα όλα τα υπόλοιπα παραμένουν κοινά ανάμεσα στα δύο μοντέλα. ​Χρώμα και σχεδίαση που ξεκάθαρα θυμίζουν Ζ-1R του 1978Μάλλον σκέφτηκαν εκεί στο Akashi πως δεν χρειαζόντουσαν περισσότερες επεμβάσεις ή αλλαγές, αφού έτσι κι αλλιώς θα τις κάνουν οι περισσότεροι μελλοντικοί κάτοχοι αμφότερων των μοντέλων. Τόσο το RS όσο και το RS Café, το οποίο για την ώρα διατίθεται μόνο σε πράσινο χρώμα, αποτελούν ιδανικές βάσεις για customization, έτσι δηλαδή όπως γινόταν και με τους προγόνους τους Z1, Z-900, Z-1R κλπ. Ένα πλήθος αυθεντικών αξεσουάρ Kawasaki είναι ήδη διαθέσιμο για όσους το πάρουν απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Café χρησιμοποιεί με τη σειρά του τον τετρακύλινδρο σε σειρά των 948cc και 112Hp, με τις ίδιες με το RS ρυθμίσεις για μεστή λειτουργία στις χαμηλές στροφές. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει δικάναλο ABS, φώτα LED, traction control και συμπλέκτη ολίσθησης με υποβοήθηση (Assist & Slipper). Ευχόμαστε στον προαιρετικό να υπάρχουν και ακτινικές ζάντες, καθόσον μάλλον θα είναι η πρώτη αλλαγή που θα κάνουν όσοι αγοράσουν το RS Café. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να το δείτε να κάνει τις πρώτες του βόλτες παρέα με το αδερφάκι του RS. Ευχόμαστε σύντομα να κάνουμε κι εμείς το ίδιο μαζί του. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης