Η BMW παρουσίασε τον… γυμνό πειρασμό της για το 2021, το S1000R. Πρόκειται για την streetfighter εκδοχή του superbike μοντέλου της εταιρίας, του  S1000RR η οποία έχει δεχτεί αλλαγές σε κινητήρα και πλαίσιο για την επόμενη χρονιά.

To παιχνίδι δεν σταματάει με το υπέροχο γυμνό της BMW

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μειώθηκε το βάρος

Τόσο ο κινητήρας όσο και το πλαίσιο έχουν ελαφρύνει σημαντικά με το συνολικό βάρος να έχει μειωθεί κατά 5 Με 162 ίππους και 199 κιλά δεν το λες και άσχημα…κιλά (199 κιλά). Η ισχύς του τετρακύλινδρου κινητήρα παραμένει σε πολύ υψηλά νούμερα – 162 ίππους – ωστόσο είναι ακόμα πιο γεμάτος στις μεσαίες στροφές, ενώ έχει μειωθεί ο θόρυβος και οι κραδασμοί χάρη στις αλλαγές που έγιναν στο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι, 4η, 5η και 6η σχέση είναι πιο μακριές κάτι που βοηθάει τόσο στους κραδασμούς όσο και στην κατανάλωση.

Ο εξοπλισμός είναι απίστευτος με πλούσια ηλεκτρονικά καλούδια προερχόμενα από το S1000RR, όπως το quick shifter, το Hillstart, το drag torque control και τα «έξυπνα» φώτα που ακολουθούν την πορεία της μοτοσικλέτας στις στροφές. Το πλαίσιο είναι σχεδιασμένο για μεγαλύτερη ευκαμψία προκειμένου να ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας, ενώ συνολικά η μοτοσικλέτα είναι πιο «φιλική» προς τον αναβάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πλούσιο το πακέτο εξοπλισμού για την S1000R με την σφραγίδα 'Μ'

 

Το S1000R μαζί με το μικρό του αδερφάκι G310R

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης