Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο θρύλος των αγώνων Road Racing John McGuinness το είπε ξεκάθαρα: «Το TT Isle of Man είναι τόσο Μόνο μία χρονιά το Isle of Man δεν έχει θρηνήσει νεκρό!επικίνδυνο που θα έπρεπε να είναι παράνομο». Φυσικά, αυτό δεν απέτρεψε τον 50χρονο Βρετανό να πάρει και φέτος μέρος στον διάσημο αγώνα στο «Νησί» το οποίο δυστυχώς απέδειξε για μια ακόμα φορά την φήμη του πιο επικίνδυνου αγώνα στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό TT Isle of Man ολοκληρώθηκε ωστόσο άφησε πίσω του πέντε νεκρούς αγωνιζόμενους. Μάλιστα αυτός ο αριθμός αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί σε έναν αγώνα από το 1989. Για αυτόν το λόγο οι άνθρωποι της ACU που διοργανώνουν τον αγώνα αποφάσισαν να διεξάγουν έρευνα προκειμένου να αναλυθεί η κατάσταση και να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν οι ζωές πέντε αναβατών.

 

Η αρχή έγινε στις δοκιμές της κατηγορίας Supersport όταν ο Mark Purslow έχασε τη ζωή του. Στη συνέχεια είχαμε την απώλεια του Cesar Chanal στον πρώτο αγώνα Sidecar, ενώ στον δεύτερο αγώνα Supersport υπέκυψε στα τραύματά του ο Davy Morgan. Το τελευταίο δυστύχημα ήταν και το πιο τραγικό καθώς στον δεύτερο αγώνα Sidecar έχασαν τη ζωή τους οι Roger και Bradley Stockton, πατέρας και γιος.

Οι αγώνες Sidecar μέτρησαν τις περισσότερες απώλειες φέτος.

Το TT Isle of Man είναι με διαφορά ο πιο θανατηφόρος αγώνας μοτοσικλέτας στον κόσμο καταγράφοντας στα 73 χρόνια που πραγματοποιείται τουλάχιστον έναν νεκρό κάθε χρόνο – με εξαίρεση το 1982. Η έρευνα ίσως αποκαλύψει σημαντικά θέματα ασφάλειας τα οποία μπορούν να βελτιωθούν προκειμένου να γίνει πιο ασφαλές ο αγώνας και να μη χάνονται ζωές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάμε βόλτα στο TT Isle of Man με τον θρύλο John McGuinness

Ελαστικό εκρήγνυται σε αγώνα Road Racing μοτοσικλετών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης