Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     


Ο ταξιδευτής, δάσκαλος στο επάγγελμα Κώστας Μητσάκης είναι γνωστός για τα ταξίδια που κάνεις ε διάφορές μοτοσικλέτες καλύπτοντας χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο. Εδώ και λίγες ημέρες έχει
Ο Κώστας Μητσάκης σε 30 χρόνια που ταξιδεύει έχει επισκεφθεί 110 χώρες και έχει καλύψει 1.300.000 χλμ. και στις πέντε ηπείρους του πλανήτηξεκινήσει ένα πρωτόγνωρο ταξιδιωτικό με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό το Τόκιο, όπου θα καλύψει σε 45 ημέρες μία διαδρομή 13.400 χιλιομέτρων.

Καβάλα… σε ένα «παπί» Honda Supra-X 125 Helmin, ο Κώστας Μητσάκης ξεκίνησε το ταξίδι του στις 17 Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου.

Αφετηρία θα είναι τα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας (καθώς προηγήθηκε ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ), ενώ οι κυριότερες πόλεις από τις οποίες θα περάσει ο Έλληνας αναβάτης είναι οι εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • η Άγκυρα και η Τραπεζούντα στην Τουρκία
  • το Μπατούμι και η Τιφλίδα στην Γεωργία
  • το Βολγκογκράντ, το Αστραχάν, η Σαμάρα και η Ούφα στην Ρωσία
  • η Όμσκ, η Νοβοσιμπίρσκ, το Ιρκούτσκ και το Βλαδιβοστόκ στην Σιβηρία
  • από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, ένα επιβατικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Βλαδιβοστόκ-Τογιάμα, θα αποβιβάσει το Έλληνα αναβάτη στην Ιαπωνία, όπου μετά από 800 χλμ. θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, το φουτουριστικό Τόκιο.


Αυτό το Honda Supra-X 125 Helmin θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία...

Διαμόρφωσαν το… παπί
Συνοδοιπόρος του Κώστα Μητσάκη καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του θα είναι ένα Honda Supra-X 125 Helmin το οποίο εφοδιάζεται με αερόψυκτο 2-βάλβιδο κινητήρα 125 κ.εκ, με ιπποδύναμη 9,25 ίππους Μετατροπές έγιναν στο Honda για να μπορεί να καλύψει τόσο μεγάλες αποστάαεις… στις 7.500 σ.α.λ. Για τις ανάγκες του ταξιδιωτικού στο ιαπωνικό «παπί» έγιναν ορισμένες μετατροπές προκειμένου να γίνει με εύκολο και ασφαλή τρόπο η μεταφορά των αποσκευών του αναβάτη.

Συγκεκριμένα, προστέθηκαν δυο μικροί αποθηκευτικοί μεταλλικοί χώροι στα πλαϊνά, τοποθετήθηκε σχάρα με top-case βαλίτσα και 2 πλαϊνά σαμάρια, ενώ στο τιμόνι τοποθετήθηκε βάση για το GPS. Ταυτόχρονα, για την περαιτέρω αύξηση της αυτονομίας ο αναβάτης θα έχει μαζί του και ένα εφεδρικό 5-λιτρο ντεπόζιτο καυσίμων, ενώ θα χρησιμοποιήσει για την ασφαλή μεταφορά ευπαθών αντικειμένων τον αποθηκευτικό χώρο 19,5 λίτρων που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και κράνος full face.

 
Δείτε λεπτομέρειες για το Honda Supra-X 125 Helmin πατώντας ΕΔΩ

    

Ο ταξιδευτής Κώστας Μητσάκης...
Το ταξίδι των 13.400 χιλιομετρων με... παπάκι ξεκίνησε!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης