Τα νέα μοντέλα της Kymco, το δικύλινδρο ΑΚ 550, τα retrolook Like και τα «16άρια» People S ηγούνται από το 2017 της ψηφιακής πρωτοπορίας στον χώρο των scooter (και όχι μόνο) μέσω μιας εφαρμογής oνόματι Noodoe.

Πρόκειται για μια εξελιγμένη πλατφόρμα πολυμέσων, που κάλλιστα θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε σαν τον «πιστό σύντροφο του αναβάτη». Καθώς αυτός πλησιάζει το scooter της Kymco, το τηλέφωνό του συνδέεται αυτόματα μαζί του! Όταν γυρίζει το κλειδί της ανάφλεξης, το Noodoe τον καλωσορίζει με την αγαπημένη του φωτογραφία και του υπενθυμίζει την πρόγνωση του καιρού! Όταν οδηγεί, η έξυπνη πυξίδα GPS τον πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Και όταν η βενζίνη τελειώνει, η πυξίδα smart compass του δείχνει τα πιο κοντινά βενζινάδικα και τον πλοηγεί σε αυτό που θα επιλέξει! Στο φανάρι, καθώς είναι ακινητοποιημένο το scooter και μέχρι να ανάψει το πράσινο, το Noodoe του δείχνει πιθανές αναπάντητες κλήσεις, έκτακτες ειδήσεις, νέα μηνύματα, ενημερώσεις φίλων στα κοινωνικά δίκτυα και όλα αυτά χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να βγάλει το κινητό από την τσέπη του. Όταν ο αναβάτης παρκάρει, το Noodoe αυτόματα απομνημονεύει τη θέση και όταν αργότερα θελήσει να βρει το scooter του, το σύστημα τον κατευθύνει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Μένεις από βενζίνη; Σε κατευθύνει στον ανεφοδιασμό!

Το Noodoe είναι προσωπική υπόθεση και για αυτό στο Noodoe cloud οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν και να επιλέξουν διαφορετικά σχέδια αρχικής εικόνας, να τα κατεβάσουν στα «αγαπημένα» τους, να τα αποθηκεύσουν στην προσωπική τους συλλογή και να τα εγκαταστήσουν στο scooter τους. Ο πρόεδρος της Kymco Allen Κο ήταν απόλυτα κατατοπιστικός, όταν κατά την παρουσίαση του συστήματος στους δημοσιογράφους δήλωσε λακωνικά: «Το όραμά μας είναι να φέρουμε στους καταναλωτές εμπειρία που θα τους κερδίσει βάζοντας τον αναβάτη στο επίκεντρο».

Οι έξι βασικές λειτουργίες του Noodoe για τους αναβάτες είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρα: Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει από διάφορα σχέδια ρολογιών από το Noodoe Cloud. Επίσης, μπορεί να σχεδιάσει το δικό του!
Καιρός: Εκτός από τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες το Noodoe παρέχει και πρόγνωση αυτών. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το σχέδιο που προτιμά από το Noodoe Cloud ή να σχεδιάσει το δικό του.
Smart Compass: Με το scooter να τοποθετείται πάνω στο όργανο σαν κεντρικό σημείο, το σύστημα παρέχει πληροφορίες για θέσεις συνεργατών της Kymco (π.χ. συνεργείο), βενζινάδικα, καταστήματα, καθώς και άλλα χρήσιμα σημεία που ενδιαφέρουν τον αναβάτη. Σε συνδυασμό με συγκεκριμένο προορισμό, η έξυπνη πυξίδα πλοηγεί τον αναβάτη και του δίνει πληροφορίες για την ενδιάμεση αλλά και την τελική απόσταση. Επιπλέον, αν οι αναβάτες οδηγούν σε ομάδα, το όργανο μπορεί να δείχνει τη σχετική θέση των μελών της στον πίνακα των οργάνων.
Ταχύτητα: Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει προτιμώμενο σχέδιο του ταχύμετρου από το Noodoe Cloud ή να σχεδιάσει το δικό του.
Κοινοποιήσεις: Το Noodoe μπορεί να εμφανίσει σημαντικές ειδοποιήσεις από το smartphone του αναβάτη όταν (και μόνο τότε) το scooter σταματήσει. Οι ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν Facebook, WhatsApp, αναπάντητες κλήσεις κ.λπ.
Ανεύρεση του scooter: Το Noodoe καταγράφει την τελευταία θέση στάθμευσης και έτσι μπορεί να καθοδηγήσει τον αναβάτη στο σταθμευμένο του scooter μέσω σχετικής εφαρμογής.

Social Media; Ναι, αλλά στο φανάρι!​

Η ασφάλεια πάνω από όλα

Σαν προληπτικό μέτρο ασφαλείας, ο αναβάτης μπορεί να διαβάσει μηνύματα και ειδοποιήσεις μόνο όταν το scooter είναι τελείως σταματημένο. Επιπλέον, η εναλλαγή των λειτουργιών γίνεται μέσω διακόπτη που βρίσκεται στο δεξί άκρο του τιμονιού, άρα ο αναβάτης δεν χρειάζεται να σηκώνει το χέρι του από το τιμόνι.

Αλλά μάλλον τα βίντεο τα εξηγούν καλύτερα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης