Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η KTM παρουσίασε μια καινούρια μοτοσικλέτα με στόχο να τιμήσει τη συμμετοχή της στο διάσημο Rally Στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας βοήθησαν οι αναβάτες Mason Klein, Bradley Cox και Benjamin Melot.Dakar. Η Αυστριακή εταιρεία έχει τεράστια παράδοση στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου και έχει ουσιαστικά συνδέσει το όνομά της με αμέτρητες επιτυχίες στο Dakar μετρώντας 18 νίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην γκάμα των μοτοσικλετών του 2023 η KTM προσθέτει ένα μοναδικό μοντέλο το οποίο έχει τις ρίζες του στο Dakar. Πρόκειται για την KTM 450 Rally Replica η οποία έχει βασιστεί στην αγωνιστική μοτοσικλέτα που πήρε μέρος τόσο στο Dakar όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country της FIM. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με κορυφαία αξεσουάρ όπως τις αναρτήσεις της WP XACT Pro οι οποίες συνδυάζουν μοναδική αίσθηση, πρόσφυση και ανθεκτικότητα. Ο κινητήρας είναι ο πανάλαφρος και μικρός σε διαστάσεις μονοκύλινδρος των 450 κ.εκ. ο οποίος συνδυάζεται με σύστημα εξάτμισης της Akrapovic.

Έτοιμη για αγώνες Rally Cross!

Η ισχύς του κινητήρα αγγίζει τους 60 ίππους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαχείριση του κινητήρα γίνεται από αγωνιστικό σύστημα ψεκασμού της Keihin το οποίο διαθέτει χαρτογραφήσεις προκειμένου ο αναβάτης να παίρνει πάντα το μέγιστο από την μοτοσικλέτα. Το σύστημα μετάδοσης και ο συμπλέκτης ολίσθησης είναι της Pankl απευθείας από την αγωνιστική ομάδα, ενώ το πλαίσιο είναι από χρώμιομολυβδένιο σχεδιασμένο επίσης από την αγωνιστική ομάδα.

Η KTM είναι η πιο επιτυχημένη εταιρεία στο Dakar

Στο κομμάτι της εργονομίας η μοτοσικλέτα διαθέτει ρυθμιζόμενη θέση οδήγησης (τιμόνι-μαρσπιέ-μανέτες) για να μπορέσει ο αναβάτης να τη φέρει στα μέτρα του. Η μοτοσικλέτα πληροί όλες τις προδιαγραφές για να αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα Cross-Country. Η τιμή της KTM 450 Rally Replica δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά θα είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στη χρονιά.

Βίντεο με την KTM 450 Rally Replica.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σούζα στην Αυστρία κοστίζει ακριβά!

Ετοιμάζει face-lift στο Super Duke η KTM

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης