Σε περιπτώσεις πρωτοφανών καταστροφών όπως αυτή που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στην Αυστραλία κανείς δε μπορεί να μείνει αμέτοχος. Όπως και ο κόσμος μεταξύ άλλων του MotoGP που δημοπραττεί φόρμες και κράνη για καλό σκοπό!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Jack Miller, ο οποίος έβγαλε στο σφυρί το αγωνιστικό του κράνος από το 2018, με το Agv του Αυστραλού να έχει “πιάσει” ήδη τις 11.000 δολάρια. Σε αντίστοιχο ύφος, και ο γνωστός μας από το Dakar, Toby Price, προσφέρει τη φετινή του αγωνιστική φόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν για την οικονομική ενίσχυση φορέων όπως η New South Wales Rural Fires Service δηλαδή της κρατικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία δημιουργήθηκε και διαθέτει 2.002 σταθμούς και 3.783 πυροσβεστικά οχήματα. Ο εν λόγω φορέας στηρίζεται στον εθελοντισμό των Αυστραλών καθώς απαρτίζεται από 73.402 μέλη, αλλά μόλις τα 911 είναι μισθωτοί υπάλληλοι, με τα υπόλοιπα να είναι εθελοντές.

Θυμίζουμε ότι από τα 150 και πλέον πύρινα μετωπα, έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, έχουν καεί πάνω από 2.000 σπίτια ενώ τραγικά ανυπολόγιστος είναι και ο αντίκτυπος στην άγρια χλωρίδα και πανίδα της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης