Του Νίκου Τσαμάνδουρα

«Σαν το σπίτι δεν έχει» είναι η φράση που ταιριάζει σε όσα έκανε σήμερα ο Valentino Rossi στο ηλιόλουστο Mugello. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πως αλλιώς δηλαδή θα μπορούσε να είναι, καθώς ο «γιατρός» όχι μόνο πήρε την Pole Position αλλά σημείωσε και ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην ιταλική πίστα. Μεγάλη έκπληξη πίσω του ο Jorge Lorenzo, που παρά το προσεχές διαζύγιο με τη Ducati έδειξε ότι μπορεί να είναι ακόμα ταχύς, παρ’ όλη την έλλειψη σταθερότητας. Η πρώτη τριάδα έχει ακόμα ένα όνομα που είχαμε να δούμε καιρό μπροστά, εκείνο του Maverick Viniales, γεγονός που μας προετοιμάζει για ένα δυνατό αγώνα από πλευράς Yamaha.

Η συνέχεια είναι και πάλι ιταλική, με τον Andrea Iannone να αφήνει σαφείς αιχμές στην επίσης προσεχώς πρώην ομάδα του (Suzuki) από την 4η θέση όπου και θα εκκινήσει αύριο. Ο φερόμενος ως αντικαταστάτης του Lorenzo στη Ducati, Danilo Petrucci, ξεκινάει 5ος με τη 2η σειρά να συμπληρώνεται –απρόσμενα χαμηλά- από το Marc Marquez. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισπανός πρωταθλητής θα έχει πίσω του τον Andrea Dovizioso, που με τη σειρά του ακολουθείται από τον Cal Crutchlow στην 8η θέση.  Ο Johann Zarco κλείνει την τρίτη σειρά της σχάρας εκκίνησης, με τη 12άδα να ολοκληρώνεται από τους Alex Rins, Jack Miller και Franco Morbidelli, ο οποίος δείχνει σταδιακά πως προσαρμόζεται στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ τα αποτελέσματα, ενώ όλο το tricolore ενδιαφέρον μας αναμένεται να κορυφωθεί αύριο στις 15.00 με την εκκίνηση του αγώνα στο Mugello που προβλέπεται .. καυτός!

«Προγνωστικά»

Δύσκολη η δουλειά της πρόβλεψης και σήμερα. Πέρυσι νικητής ήταν ο Andrea Dovizioso, πρόπερσι ο Jorge Lorenzo. Φέτος; Θα γίνουμε λίγο γραφικοί ενδεχομένως, αλλά σίγουρα θα θέλαμε το Valentino Rossi στην κορυφή του φετινού βάθρου, αφενός λόγω αριθμών στις κατατακτήριες, αφετέρου λόγω ψυχολογικού κινήτρου. Κινήτρου εν αφθονία για τον Ιταλό μιας και τα τελευταία χρόνια έχει απογοητεύσει το κοινό της έδρας του, μιας έδρας όπου την προηγούμενη 10ετία σχεδόν δεν είχε αντίπαλο. Το 2ο σκαλί θα μπορούσε να έχει εξίσου ιταλικό χαρακτήρα με το φορτσάτο Dovi (356,4χλμ έπιασε το παιδί, για τόση φόρα μιλάμε) να ξαναμπαίνει στο χορό των καλών αποτελεσμάτων. Για το 3ο σκαλί του βάθρου –αν όχι παραπάνω- φανταζόμαστε το Marc Marquez που ίσως να δείχνει λίγο «άβολα» μες την ιταλική κάμινο, ωστόσο έχει αποδείξει στο παρελθόν πως δεν ξεγράφεται εύκολα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης