Αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε αγώνα –ναι, MotoGp- και μάλιστα με ώρες που θα μας κάνουν να αλλάξουμε ωράριο καθώς εγκαταλείπουμε τα ευρωπαϊκά σαλόνια και «ξενιτευόμαστε» στην Ιαπωνία για να τρέξουμε στο Motegi. Η πίστα των 4.801μ. βρίσκεται  μέσα σε πυκνό δάσος και διακρίνεται στο  τμήμα που θα αγωνιστούν οι αστέρες του MotoGP και σε μία οβάλ πίστα που χρησιμοποιείται για αγώνες Αμερικάνικου τύπου όπως NASCAR και CART.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιστορικά μιλώντας, η κατασκευή της έγινε το 1997 από τη Honda για να χρησιμοποιείται ως πίστα δοκιμών, και καθιερώθηκε μόνιμα στο ημερολόγιο του MotoGP από το 1999, αρχικά ως Ιαπωνικό GP, προτού μετονομαστεί σε Pacific Grand Prix μεταξύ του 2000 και του 2003, για να ξαναπάρει την ονομασία της χώρας από το 2004.

Τεχνικά μιλώντας πρόκειται για απαιτητική πίστα, με σημεία έντονα στην επιβράδυνση και ισχυρά στην επιτάχυνση σε όλη τη σχεδίασή της, που περιλαμβάνει έξι αριστερές και οχτώ δεξιές στροφές, θέτοντας σε σκληρή δοκιμασία τα ελαστικά λόγω της πολύ καλής πρόσφυσής της. Με όλες αυτές τις παραμέτρους καθώς και την αναμενόμενη χαμηλή θερμοκρασία για την εποχή στην πίστα, τα διαθέσιμα ελαστικά χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να παρέχουν τις καλύτερες επιδόσεις για όλους τους αναβάτες και τις μοτοσικλέτες. Η γκάμα των τριών μπροστινών σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας θα είναι συμμετρικού τύπου, ενώ των πίσω ελαστικών θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερη τη δεξιά πλευρά του πέλματος λόγω των περισσότερων δεξιών στροφών της πίστας. Τα μείγματα γόμας όλων των ελαστικών επιλέχθηκαν ειδικά ώστε να ταιριάξουν με τις απαιτήσεις της πίστας. Η πιθανότητα βροχής είναι πάντα στο τραπέζι τον Οκτώβριο, όπως άλλωστε συνέβη ήδη στα FP1, συνεπώς τα βρόχινα ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακά και μεσαία μείγματα γόμας για τον εμπρός τροχό και σε έξτρα μαλακή και μαλακή έκδοση για τον πίσω. Και πάλι, όλοι οι τύποι των ελαστικών είναι σε συμμετρική έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το πρωτάθλημα να φτάνει στο φινάλε –τέσσερεις αγώνες απομένουν – και τον τίτλο να μην έχει κριθεί ακόμη, ο πρώτος από τους τέσσερεις τελευταίους αγώνες που θα ξεκινήσει στο Motegi θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Αυτό το Σάββατο είναι οι Κατατακτήριες δοκιμές καθώς οι αναβάτες θα δώσουν μάχη για να πάρουν την καλύτερη θέση στη σχάρα της εκκίνησης για τον αγώνα των 24 γύρων της Κυριακής. Η έναρξη του αγώνα είναι στις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Από το 2014 μέχρι τώρα, Marquez, Rossi και Lorenzo έχουν μονοπωλήσει τα βάθρα. Φέτος όμως; Ας πάμε την καθιερωμένη «βόλτα» με τη GoPro για να μπούμε κάπως στο κλίμα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης