Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Οι ελεύθερες δοκιμές που προηγήθηκαν δε βοήθησαν και πολύ τις ομάδες λόγω βροχής, οπότε όλα τα σενάρια ήταν ανοιχτά για τις σημερινές κατατακτήριες. Τελικά όμως αυτός που ξεχώρισε έστω και οριακά ήταν ο Marc Marquez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λέξη «οριακά» μόνο μπορεί να περιγράψει τα 0.002 δεύτερα που χωρίζουν τον ισπανό πολυπρωταθλητή από το 2ο Andrea Dovizioso. Φορμαρισμένος έρχεται ο Jorge Lorenzo να ολοκληρώσει την πρώτη τριάδα της σχάρας εκκίνησης. Μια ακόμα Ducati έπεται χρονικά, εκείνη του Danilo Petrucci στην 4η θέση, ο οποίος άφησε πίσω του τον πολύ εντυπωσιακό την 1η μέρα Cal Crutchlow.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη Yamaha που θα δούμε αύριο στο Grid είναι εκείνη του Johann Zarco, κάτι που μόνο άσχημες αιχμές αφήνει για την εργοστασιακή ομάδα, ενώ πίσω του ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο Tito Rabat. O νεαρός αναβάτης της reale Avintia Racing θα έχει δίπλα του τους Iannone και Pedrosa σε 8η και 9η θέση, με την 12αδα του Q2 να συμπληρώνεται από τους Alex Rins, Maverick Viniales και Alvaro Bautista.  Δύσκολη εκκίνηση θα έχει μπροστά του ο Valentino Rossi που θα τον δούμε αύριο να εκκινεί από τη 14η θέση, με τα αναλυτικά αποτελέσματα να σας είναι διαθέσιμα εδώ.

«Προγνωστικά»

Τώρα τελευταία πέφτουμε έξω σε πολλές προβλέψεις μας και αυτό είναι καλό μιας και όταν δεν συμβαίνει το αναμενόμενο, τότε νικητής είναι το θέαμα. Ωστόσο θα ξανακάνουμε μια απόπειρα! Και θα πούμε νικητή το DesmoDovi μιας και στο ιστορικό των 2 τελευταίων χρόνων «το έχει». Για τη συνέχεια του βάθρου μαντεύουμε Marc Marquez και δεν τον λέμε νικητή γιατί ίσως συμβιβαστεί χωρίς πολλά ρίσκα στο 2ο σκαλί,  χάρη στη βαθμολογική άνεση που ήδη έχει στο πρωτάθλημα.  Χωρίς καμιά προσπάθεια να πρωτοτυπήσουμε θα φανταστούμε τον Jorge Lorenzo στο τρίτο σκαλί του βάθρου, απλά και μόνο διότι στους τελευταίους αγώνες έχει βαλθεί να κλείνει στόματα.

Τι πραγματικά θα συμβεί; Υπομονή μέχρι αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδος!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης