Το MotoGP πάει Γερμανία και στην πίστα του Sachsenring για τον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2018. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland θα φιλοξενηθεί στην πιο μικρή σε μήκος πίστα που θα οδηγήσουν οι αναβάτες σε όλη τη σεζόν.

«Αρχιτεκτονικά» μιλώντας, η σχεδίαση της πίστας των 3.671μ είναι αριστερόστροφη, αφού οι δέκα από τις δεκατρείς της στροφές έχουν αυτή τη φορά. Η σφιχτή της δομή σε συνδυασμό με τους αργούς χρόνους που σημειώνονται την καθιστά ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πίστες της σεζόν, καθώς έχει ό,τι χρειάζεται για να απολαύσει κανείς έναν έντονο αγώνα. Πέρυσι, η πίστα είχε ασφαλτοστρωθεί πλήρως και οι ομάδες συμμετείχαν στον αγώνα με περιορισμένο αριθμό δεδομένων για τη νέα άσφαλτο, εξαιτίας των κανονισμών περί ηχορύπανσης που απαγόρευαν τις επιπλέον δοκιμές. Φέτος όμως τα πράγματα είναι αλλιώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο τραχειά μορφολογία της πίστας, παρότι προκαλεί πιο αργούς χρόνους, συνεχίζει να προσφέρει ένταση και ταχύτητα σε κάποιες ανοιχτές παρατεταμένες στροφές, οι οποίες πιέζουν περισσότερο τα ελαστικά σε αυτήν την πλευρά. Για αυτό το λόγο τα λάστιχα της Michelin θα είναι με ασύμμετρη σχεδίαση και για τους δύο τροχούς. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, ειδικά σχεδιασμένα για τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις της πίστας του Sachsenring και τα ελαστικά θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στην αριστερή πλευρά του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στη μεγαλύτερη καταπόνηση από αυτή την πλευρά. Από την άλλη, λόγω της διπλής γόμας του ελαστικού, το μείγμα στη δεξιά πλευρά θα είναι πιο μαλακό για να μπορεί το ελαστικό να ζεσταθεί γρήγορα και να προσφέρει τη σιγουριά που χρειάζεται ο οδηγός για να βρει πρόσφυση στις τρεις δεξιές στροφές, ιδίως το πρωί που είναι πιο δροσερές οι συνθήκες στην πίστα του Sachsenring.

Ιστορικά μιλώντας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρελθόν, η πίστα περνούσε από τους δρόμους εντός και εκτός της πόλης του Chemnitz, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας κοντά στις πόλης Dresden και Leipzig. Ωστόσο, η πίστα του Sachsenring άνοιξε το 1996 και φιλοξένησε το πρώτο Grand Prix μοτοσικλετών το 1998, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε αναβαθμίσεις και στις εγκαταστάσεις της το 2001. Λόγω της τοποθεσίας της ελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού σαββατοκύριακου. Παρόλα αυτά, είναι πιθανό να έχει βροχερό και κρύο καιρό.

Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου με τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών στην προετοιμασία τους για τον αγώνα των 30 γύρων της Κυριακής. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα ακολουθήσουν το Σάββατο έπειτα από άλλα δύο σκέλη ελεύθερων δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα. Ο ένατος γύρος της σεζόν είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) το μεσημέρι της Κυριακής 15 Ιουλίου, ένας αγώνας που θα σημάνει το τέλος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, καθώς ένα σύντομο καλοκαιρινό διάλειμμα θα ακολουθήσει έπειτα από τον αγώνα του Sachsenring.

Κλασσικά το σαββατοκύριακο θα είμαστε εδώ με τις κατατακτήριες, τις «προβλέψεις» και φυσικά τα τεκταινόμενα του αγώνα της Κυριακής!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης