Επίσημες δοκιμές τέλος στο MotoGP και πριν τα φώτα της πίστας Losail ανάψουν για τον αγώνα που θα ξεκινήσει τη φετινή σεζόν σε δύο εβδομάδες, έπρεπε να ανάψουν και για την αυλαία της φάσης των καθιερωμένων πρώτων δοκιμών της χρονιάς.

Αν προτιμάτε ένα σινεφίλ τίτλο, αυτός θα ήταν κάτι σε «Yamaha, η επιστροφή», μιας και γενικά είδαμε Vinales και Rossi να ανακάμπτουν σημαντικά, δείχνοντας πως βρίσκονται στο σωστό δρόμο προκειμένου να λύσουν το γρίφο που τους βασανίζει από πέρυσι και που έχει να κάνει με τη συνεργασία πλαισίου, ελαστικών και ηλεκτρονικών. Όμως, ένα άλλο Μ1 ήταν αυτό που βρέθηκε τελικά μπροστά τους σε χρόνους, αυτό της δορυφορικής ομάδας Tech3 και του δαιμόνιου Γάλλου Zarco, που ήταν και ο ταχύτερος όλων την 3η και τελευταία μέρα. Ένας άλλος αναβάτης που ξεχώρισε για την ταχύτητά του συνολικά στο 3ήμερο ήταν ο Andrea Dovizioso, ενώ ο ομόσταυλος Jorge Lorenzο δείχνει (και πάλι) πως έχει πολλή δουλειά μπροστά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη Honda, ακόμα μια φορά εντυπωσίασε ο Marc Marquez, που πάλι κατάφερε να μην πέσει εντυπωσιακά, στο βρεγμένο αυτή τη φορά. Ποιο βρεγμένο θα αναρωτηθείτε. Ε, ναι, όταν το χρήμα ρέει, τότε προσομοιώνονται και συνθήκες βροχής μέσα την έρημο! Πολύ καλός ήταν και ο Cal Crutchlow, που αν μη τι άλλο αποδεικνύεται μεθοδικός και παρά τις όποιες (πολλές) πτώσεις. Μεθοδικοί είναι και οι άνθρωποι της Suzuki, παρόλο που δεν είχαν κάποια έκρηξη επιδόσεων, είδαν τον Andrea Iannone στην κορυφή της 2ης ημέρας, ανήμπορο όμως να κάνει κάτι την τελευταία καθόσον ανέβασε πυρετό και έμεινε θεατής.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα των δοκιμών δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, πλην του Rookie Hafizh Syahrin, που αν και ήρθε από το «πουθενά» δείχνει ταχύτατα σημάδια προσαρμογής στα δεδομένα του MotoGP. Αναλυτικά τους χρόνους των τριών ημερών μπορείτε να τους δείτε εδώ, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε κάποιες από τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές των όσων συνέβησαν στο εξωτικό Κατάρ. Ραντεβού στις 18 Μαρτίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης