Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκαν σήμερα οι κατατακτήριες χρονομετρήσεις του πρώτου αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους για φέτος, στην πίστα της Χερέθ.

Επικρατέστερος όλων ο Cal Crutchlow, δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους ανταγωνιστές του παίρνοντας όχι μόνο την pole position αλλά και θέτοντας παράλληλα νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τη βελτιωμένη πρόσφυση που προσφέρει η νέα ασφαλτόστρωση της πίστας. Ο περσινός Pole Man Dani Pedrosa βρέθηκε πίσω του για να ολοκληρώσει την 1η τριάδα ο Johann Zarco.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν μέσω φημολογίας για μεταγραφή, ο Jorge Lorenzo ξεκινάει 4ος προσπαθώντας να κλείσει τα στόματα όσων (δικαίως) τον συγκρίνουν με τον Andrea Dovizioso. Πίσω από τον Lorenzo χρονικά βρέθηκε ο Marc Marquez, ενώ η 2η σειρά της σχάρας εκκίνησης ολοκληρώνεται με το μπλε της Suzuki και το No 42 του Alex Rins. Mε το ίδιο μπλε ξεκινά η 3η σειρά και τον Andrea Iannone, με τη συνέχεια να είναι αμιγώς Ιταλική μέχρι και τη 10η θέση, με τους Dovizioso, Petrucci και Rossi να ακολουθούν και με τα ερωτηματικά να είναι πολλά για την απόδοση της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων μπορείτε να τα δείτε εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προγνωστικά» 

Πέρυσι το βάθρο ήταν ξεκάθαρα Ισπανικό, απαρτιζόμενο από τους Pedrosa, Marquez και Lorenzo. Φέτος -και με δεδομένη τη νέα πρόσφυση- πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τον Cal Crutchlow, που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την pole position μεταφράζοντας την σε κάποιο σκαλί του βάθρου. Στο βάθρο αναμένουμε και το Marc Marquez, μιας και η 5η θέση με μια καλή εκκίνηση άνετα θα μπορούσαν να δώσουν χαρακτήρα κυριαρχίας στον αγώνα του Ισπανού.

Ο Dani Pedrosa είναι ακόμα ένας δυνατός υποψήφιος για τη νίκη, ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε και τον Andrea Dovizioso με το κίνητρο της παραμονής στην κορυφή του Πρωταθλήματος να είναι μεγάλο. Μένοντας στο κόκκινο στρατόπεδο και με βάση την καμπύλη του Jorge Lorenzo, δύσκολα τον υπολογίζουμε για τις πάνω θέσεις. Ο ρόλος των αναβατών της Yamaha παραμένει ένα ερωτηματικό, αν και εφόσον κατορθώσουν να βρουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις τότε -και μόνο τότε- μπορεί να έχουν κάποιες ελπίδες για κάτι καλό.

Όλα τα σενάρια θα λάβουν τέλος στις 15.00 ώρα Ελλάδος αύριο Κυριακή 6/5, με το σβήσιμο των φώτων να μας λύνει τις απορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης