Πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος εκείνος στο Κατάρ. Τελευταίες δοκιμές; Πάλι στο Κατάρ! Συνολικά, από την αποτίμηση των έως τώρα δοκιμών, κερδισμένη είναι η Honda, με τους Marquez, Pedrosa και Crutchlow να φιγουράρουν στις 1ες θέσεις και της Σεπάνγκ και του Μπουριράμ! Τώρα μένει και το αεροδυναμικό στοίχημα της ερήμου για να επισφραγίσει τα καλά αποτελέσματα. Όσον αφορά στη Ducati, ερωτηματικό αποτελεί η απόδοση του Lorenzo, η οποία ήταν μεν άψογη στη Σεπάνγκ, απογοητευτική δε στο Μπουριράμ. Και πάλι τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι προς έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Suzuki έδειξε έως τώρα σημάδια ανάκαμψης, με τον περσινό τραυματία Rins να παρουσιάζει αισθητή βελτίωση. Επίσης μικρή αλλά υπαρκτή ήταν και η πρόοδος για το πορτοκαλί στρατόπεδο της KTM. Θετικό πρόσημο γυρεύει και η ταλαιπωρημένη Yamaha στο Κατάρ, σε αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτηματικά που γεννήθηκαν στην Ταϊλάνδη, όπου το μείζον πρόβλημα είχε να κάνει με την αίσθηση και την πρόσφυση, με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα να είναι ο κύριος ύποπτος.

Το μικρό «χάος» στις δύο πρώτες δοκιμές είναι σίγουρο πως στενεύει τα περιθώρια για όλες τις ομάδες και τα εργοστάσια του grid. Περισσότερα θα δούμε και θα μάθουμε 1 ώς 3 Μαρτίου, όταν και θα γίνουν οι τρίτες και τελευταίες δοκιμές στο Κατάρ, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης