Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Η πίστα ήταν βρεγμένη και η υγρασία στο 99%. Ιδανικές συνθήκες μόνο για γλυστρίματα. Όλα αυτά πριν λίγο στην Αργεντινή, όπου ο 2ος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος του MotoGP έχει άκρως θεαματικούς οιωνούς. Ας δούμε τι έγινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με …γκολ στο 90’ μες το Termas de Rio Hondo, πήρε την Pole Position o Jack Miller με το ρίσκο σλικ αντί για βρόχινο ελαστικό να του βγαίνει, σε ένα Q2 δημιουργικά ασαφές για τις ομάδες, με κερδισμένους τους πιο δεύτερους αναβάτες που είχαν και περιθώρια ρίσκου. Πίσω από το γερμανό και τη δορυφορική Ducati, θα εκκινήσει ο Dani Pedrosa που ανέβασε ρυθμό προς το τέλος των χρονομετρήσεων. Στην 3η θέση ο –πάντα yolo- Johann Zarco που έδειξε πως ήθελε κάτι παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδιαφέροντα ονόματα έχουμε στην 4η και στην 5η  θέση, όπου συναντάμε τους Tito Rabat και Alex Rins που αν η βροχή εμφανιστεί θα είναι ικανοί για όλα. Στην 6η θέση πίσω τους ο Marc Marquez, που και σε αυτές τις ελεύθερες δοκιμές «και έπεφτε και δεν έπεφτε» κατά την προσφιλή του συνήθεια. Πιθανότατα θα ποντάρει τα πάντα στην εκκίνηση. Πίσω από το «μυρμήγκι», ο Aleix Espargaro, που φλέρταρε και με την 1η θέση μέχρι και περίπου 2 λεπτά πριν την καρό σημαία των Q2. O Andrea Dovizioso θα έχει επίσης πολλή δουλειά από τη 8η θέση με την 3η σειρά της σχάρας εκκίνησης να συμπληρώνεται από το Maverick Viniales.

H 12άδα συμπληρώνεται επίσης με κορυφαία ονόματα. Εκείνα των Crutchlow, Rossi και Iannone, κάτι που σίγουρα προμηνύει πολύ θέαμα για αύριο βράδυ. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.



Προγνωστικά:

Με τους περσινούς αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο να είναι εκτός 8άδας (Vinales, Rossi, Crutchlow), η υπόθεση των προγνωστικών είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Ίσως μια ασφαλής προσέγγιση να λέει πως θα δούμε τους δυνατούς αναβάτες να ανεβαίνουν και ας ξεκινήσουν από πιο πίσω θέσεις. Σε ακόμα πιο ακραίο σενάριο, ένα βάθρο σε βρόχινο αγώνα θα μπορούσε να αποτελείται από αυτούς που έχουν δείξει καλά σημάδια γραφής στις αντίστοιχες συνθήκες, όπως ο Crutchlow, o Rossi, o Pedrosa, o Marquez, o Dovizioso και γιατί όχι, ο Petrucci.

Αύριο στις 21.00 θα μας λυθούν και πάλι οι αγωνιστικές απορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης