Του Νίκου Τσαμάνδουρα

6ος Αγώνας, 3 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες κάναμε λόγο για ένα «Rossi από τα παλιά», σήμερα ωστόσο ήταν η σειρά του «Lorenzo από τα παλιά», με τον Ισπανό πρωταθλητή να γεύεται τη σαμπάνια της κορυφής μετά από πολύ καιρό.

Κόντρα στις προβλέψεις μας, ο Jorge Lorenzo έκανε αυτό που τον έστεψε στο παρελθόν πρωταθλητή, επέδειξε δηλαδή όχι μόνο ταχύτητα αλλά και σταθερότητα. Κάτι που επιβεβαιώνεται απόλυτα από τους 22 γύρους του αγώνα με εκείνον στην 1η θέση. Βέβαια η σκληρή πραγματικότητα είναι πως μικρή σημασία έχει μια νίκη, ενώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Lorenzo τον τοποθετεί για του χρόνου εκτός εργοστασιακών ομάδων. Η Ducati σήμερα ωστόσο πέτυχε το 1-2, με τον Andrea Dovizioso να παίρνει τη 2η θέση με τη μεθοδικότητα που τον χαρακτηριζει τα δύο τελευταία χρόνια. Το βάθρο συμπληρώθηκε από το Valentino Rossi, που παρά την pole position δεν πίεσε ιδιαίτερα, σε ένα εξίσου στρατηγικό αγώνα με τους Petrucci και Rins να του «δυσκολεύουν» τη ζωή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνος που περιμέναμε να ταράξει και πάλι τα νερά της κορυφής, ο Marc Marquez, είδε τους βαθμούς να εξατμίζονται. Ενώ βρισκόταν στη 2η θέση μόλις στον 4ο γύρο, η πρόσφυση τον εγκατέλειψε μεταφραζόμενη σε έξοδο στην αμμοπαγίδα. Ο τερματισμός εν τέλει τον βρήκε εκτός βαθμών στην μόλις 16η θέση!

Μετά το βάθρο η συνέχεια ήταν γαλάζια, με το δίδυμο της Suzuki Andrea Iannone και Alex Rins να κάνει το 4-5 αντίστοιχα. Σταθερός χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα στην 6η θέση τερμάτισε ο Cal Crutchlow. Πίσω του ο Danillo Petrucci, o οποίος έκανε εξίσου εξαιρετικό αγώνα αναρριχόμενος έως και την 3η θέση. Στην 8η θέση, μετά από μια κακή εκκίνηση, τερμάτισε ο Maverick Vinales, δείχνοντας πως μια καλή εμφάνιση στις κατατακτήριες δε φέρνει την άνοιξη, με τη 10άδα της κορυφής να συμπληρώνεται από τους Alvaro Bautista και Johann Zarco. Τον αγώνα τους είδαν να χάνεται στον πρώτο μόλις γύρο οι Dani Pedrosa, Karel Abraham και Scott Redding, ενώ εκτός στην πορεία του αγώνα βρέθηκαν και οι Aleix Espargaro, Jack Miller και Thomas Luthi.

Aναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ, με την αγωνιστική δράση να παίρνει σκυτάλη στην Καταλωνία στις 17 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης