Ποδαρικό στην Ταϊλάνδη και την πίστα Chang International Circuit, η οποία είναι έτοιμη να υποδεχτεί για πρώτη φορά τον αγώνα PTT Thailand Grand Prix.

Η πίστα των 4.554 μέτρων, βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Ταϊλάνδης, περίπου 400χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας Bangkok. Οι χειμερινές δοκιμές παρείχαν στις ομάδες  χρήσιμες πληροφορίες για τις ιδιομορφίες της πίστας και με βάση αυτές σχεδιάστηκαν τα ελαστικά της Michelin που θα είναι διαθέσιμα στον αγώνα. Η Michelin θα προσφέρει τέσσερις επιλογές όσον αφορά το πίσω ελαστικό σε αυτή την πρώτη της επαφή με την πίστα, στοχεύοντας να δώσει στους αναβάτες και τις ομάδες την ευκαιρία να έχουν τις μέγιστες επιδόσεις στις μοτοσικλέτες τους. Το πίσω ελαστικό θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα μείγματα γόμας: μαλακό, δύο μεσαία κι ένα σκληρό όπου όλα είναι ασύμμετρης σχεδίασης, φέροντας πιο σκληρό μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στη σχεδίαση της πίστας που διαθέτει επτά δεξιές στροφές και μόλις πέντε αριστερές. Η Michelin επέλεξε τρία μείγματα γομών για τον εμπρός τροχό, μαλακό μεσαίο και σκληρό, κι όλα τα ελαστικά είναι συμμετρικής σχεδίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιστορικά μιλώντας

Η πίστα Chang International Circuit άνοιξε τις πόρτες της το 2014 και φιλοξενεί αγώνες του World SBK από το 2015. Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις της, μεταξύ άλλων, διαθέτουν εντυπωσιακές κερκίδες γύρω από την πίστα, που χαρίζουν μοναδική θέα στους 100.000 θεατές που αναμένεται να την επισκεφτούν την ημέρα του αγώνα. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανό να είναι πολύ άστατες τον Οκτώβριο στην Ταϊλάνδη, που επίσημα είναι η εποχή των μουσώνων. Συνεπώς, η βροχή θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αγώνα. Για αυτό το λόγο θα είναι διαθέσιμα και τα βρόχινα ελαστικά σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό και σε μεσαίο για τον πίσω, όλα με συμμετρική σχεδίαση με μόνη εξαίρεση το μαλακό πίσω που θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης, έχοντας πιο σκληρό μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος όπως τα slick ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έναρξη του MotoGP της Ταϊλάνδης θα γίνει την Παρασκευή με τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών, όπου όλες οι ομάδες θα γευτούν για πρώτη φορά την πίστα του Buriram. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει άλλα δύο σκέλη ελεύθερων δοκιμών, πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές που θα καθορίσουν τις θέσεις των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης