Του Νίκου Τσαμάνδουρα

19ος Αγώνας, 18 Νοέμβρη 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανατροπές, πτώσεις και ποικιλία κατασκευαστών. Όπως και να το κάνουμε, αν πούμε πως πραγματικά μας αρέσει να βλέπουμε το MotoGP αυτά αποζητάμε και αυτά έγιναν σήμερα.

Αν δεν είχε κριθεί ο τίτλος ήδη από το Motegi, ο σημερινός αγώνας θα μοίραζε απλόχερα… «εγκεφαλικά». Κάτι η βροχή, κάτι η διακοπή και η επανεκκίνηση (λόγω βροχής και πτώσεων) του αγώνα, κάτι οι «άπειρες» πτώσεις, όλα δέθηκαν αρμονικά ώστε το ενδιαφέρον να μείνει αμείωτο μέχρι τέλους. Τελικός νικητής, ο μεθοδικός όπως απεδείχθη Andrea Dovizioso που πήρε μια νίκη που αν μη τι άλλο δείχνει οδηγική ωρίμανση. Στη 2η θέση και μετά από μια εκκίνηση δίχως αμφισβήτηση, ο Alex Rins που του χρόνου σίγουρα θα δυσκολέψει τη ζωή πολλών στο grid. Και στην 3η θέση η μεγάλη έκπληξη, η KTM και ο Pol Espargaro! Μπορεί ο Ισπανός αναβάτης πριν τη διακοπή του αγώνα να πίεζε τόσο που να έπεσε ενώ πάλευε στην 5η θέση, ήρθε ωστόσο η επανεκκίνηση να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Αφού δεν τα παράτησε  μετά την πτώση, το βάθρο ήταν η ανταμοιβή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω του, επίσης μετά από πτώση ο Michele Pirro. Ο wild card, δοκιμαστής της φίρμας από το Borgo Panigale έδειξε την κλάση του και την επιμονή του, αφήνοντας πίσω του τον –MotoGP Legend πλέον- Dani Pedrosa. Στην 6η θέση και σίγουρα εν μέσω πολλών χαμόγελων δεδομένων των συνθηκών, ο Takaaki Nakagami που τερμάτισε μπροστά από τον καλύτερο ανεξάρτητο αναβάτη για φέτος, Johann Zarco. Ακολούθησαν οι Bradley Smith, Stefan Bradl και Hafizh Syahrin ως τη 10η θέση, ενώ 11ος τερμάτισε τον τελευταίο του αγώνα στο MotoGP o Scott Redding. Ο Βρετανός αναβάτης δεν παρέλειψε να δώσει την «παράσταση» του για ακόμα μια φορά, αφού στο τέλος του αγώνα κυριολεκτικά έμεινε με τα απολύτως απαραίτητα, χαρίζοντας τον εξοπλισμό του σε θαυμαστές του!

Ο Jorge Lorenzo ήταν αυτός που πήρε τη 12η θέση μπροστά από το Valentino Rossi. Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής ενώ βρισκόταν στη 2η θέση, προδόθηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα από τον πίσω τροχό του σημειώνοντας μια ακόμη πτώση στη λίστα του αγώνα. Οι Karel Abraham και Jordi Torres ήταν οι μόνοι που πέρασαν μετά το «Γιατρό» τη γραμμή του τερματισμού καθώς όπως είπαμε και πάλι οι πτώσεις ήταν για… ρεκόρ!

Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Alvaro Bautista, Maverick Viniales, Danilo Petrucci, Marc Marquez, Andrea Iannone, Aleix Espargaro, Jack Miller, Franco Morbidelli και Thomas Luthi. Ωστόσο σε ένα αγώνα τόσο απρόβλεπτο και τόσο έντονο όσο ο σημερινός, αξίζει να κρατήσουμε πως οι πτώσεις αν και έδωσαν θέαμα δεν κατέληξαν σε τραυματισμούς. Είναι απλά αυτό που συμβαίνει όταν οι αναβάτες τα δίνουν «όλα» ανεξαρτήτως συνθηκών. Τέλος αξίζει να κρατήσουμε ακόμα την πολυφωνία. Την πολυφωνία των διαφορετικών αξιόμαχων κατασκευαστών που μας δίνουν την ελπίδα για ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα του χρόνου. Ένα πρωτάθλημα που αντίθετα με την προϊστορία δεν θα είναι «2 ταχυτήτων»..!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης