Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος του MotoGP είχε εκπλήξεις πρωτίστως λόγω του καιρού. Έπειτα τα χρονόμετρα σταμάτησαν οριακά με 6 διαφορετικούς κατασκευαστές στις 8 πρώτες θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 1η θέση θα ξεκινήσει ο Maverick Viniales έχοντας δίπλα του τη Suzuki του Alex Rins και τη Ducati του Andrea Dovizioso. Η 2η σειρά ξεκινά με τον εντυπωσιακό ειδικά στις ΕΔ3, Danilo Petrucci, ενώ τον 5ο καλύτερο χρόνο έκανε ο Marc Marquez παρά την πτώση που είχε με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον ώμο του. Κατασκευαστής-έκπληξη στην 6η θέση η ΚΤΜ με τον Pol Espargaro να αφήνει πίσω του τον Andrea Iannone.

Η 3η σειρά της σχάρας εκκίνησης μετά τον εκκεντρικό Ιταλό, απαρτίζεται από τους Aleix Espargaro και Dani Pedrosa. Αξίζει να αναφερθεί πως μετά τον αγώνα της Valencia o Dani Pedrosa αποχαιρετά την ενεργό αγωνιστική δράση. Η 12αδα του Q2 ολοκληρώθηκε με τους Jack Miller, Johann Zarco και Michele Pirro, ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προγνωστικά»

Το 2017 είχε ένα «εναλλακτικό» βάθρο με πρωταγωνιστές τους Pedrosa, Zarco και Marquez. Ένα πριν, το 2016 οι αναβάτες της κορυφής ήταν ο Jorge Lorenzo, o Marc Marquez και ο Andrea Iannone. Φέτος; Η σταθερή συνιστώσα θα μπορούσε να είναι ο Marquez ωστόσο κάτι η τελειωμένη υπόθεση του τίτλου, κάτι ο βγαλμένος ώμος, ίσως να κάνουν τον νεαρό Ισπανό να μην πιέσει υπερβολικά. Ρομαντικά μιλώντας, θα θέλαμε το Dani Pedrosa σε μια καλή θέση. Το βάθρο θα μπορούσε κάλλιστα να συμπληρωθεί από τον Andrea Dovizioso, ενώ σαν «μπαλαντέρ» κρατάμε τον Petrucci ή τον Rins. Όταν όμως οι 8 πρώτοι αναβάτες απέχουν το πολύ 0.318’’ από την κορυφή, μάλλον είναι αστείο να κάνουμε προβλέψεις.

Υπομονή μέχρι αύριο στις 15.00 όπου έχουμε.. αγώνα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης