Είναι πλέον καθιερωμένο ότι η πίστα του Qatar αποτελεί την έδρα του πρώτου αγώνα Grand Prix της σεζόν των MotoGP. Επίσης, αποτελεί τον μοναδικό νυχτερινό αγώνα του προγράμματος των MotoGP, γεγονός που δίνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε αυτόν τον αγώνα.

Η άμμος της ερήμου που έρχεται στην πίστα με τον αέρα, μπορεί να αλλάξει την πρόσφυση και να προκαλέσει εξαιρετική φθορά στα ελαστικά. Το απόγευμα και ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου, η θερμοκρασία της επιφάνειας της ασφάλτου αρχίζει να πέφτει, με αποτέλεσμα η πίστα να γίνεται ολισθηρή και να μειώνεται η πρόσφυση. Επομένως, στον τομέα των ελαστικών της Michelin αναμένουμε τα slick, που θα είναι διαθέσιμα για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου, παραμένοντας όμοια με τις περασμένες χρονιές, έχοντας μαλακό (λευκή λωρίδα), μεσαίο (χωρίς ένδειξη) και σκληρό (κίτρινη λωρίδα) μείγμα γόμας για τον εμπρός και πίσω τροχό. Για την πίστα της Losail, το μπροστινό ελαστικό είναι συμμετρικής σχεδίασης, ενώ τα πίσω ελαστικά είναι ασύμμετρης και φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πίστα

Η σχεδίαση της πίστας, διαθέτει 10 δεξιές και 6 αριστερές στροφές, με τη μεγαλύτερη ευθεία στο σιρκουί της ερήμου να είναι στα 5.380 μ. Εκεί, οι 22 αναβάτες των MotoGP θα υποδεχθούν εφέτος τέσσερις νέους οδηγούς στην κατηγορία, τους Francesco Bagnaia (Alma Pramac Racing), Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR), Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) και Fabio Quartararo, της νέας ομάδας Petronas Yamaha SRT, που θα μπουν στην πίστα για πρώτη φορά το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο των πρώτων ελεύθερων δοκιμών. Αργότερα το βράδυ, θα διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος ελεύθερων δοκιμών υπό το φως των προβολέων.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες δοκιμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, πριν από τις κατατακτήριες που θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων, το ίδιο βράδυ. Οι αναβάτες θα στηθούν στη σχάρα της εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα των MotoGP του 2019 στις 20.00 (τοπική ώρα) την Κυριακή 10 Μαρτίου για τον αγώνα των 22 γύρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης