Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Silverstone της Μ. Βρετανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP τα είχαν όλα! Ρεκόρ πίστας, αουτσάιντερ να επικρατούν, τραυματισμούς και εκπλήξεις. Η μάχη για την pole position δόθηκε μεταξύ έξι αναβατών, ωστόσο ένας Γάλλος με Ducati ήταν εκείνος που επικράτησε. Ο Johann Zarco κατάφερε με μια απίθανη τελευταία προσπάθεια να κερδίσει την πρώτη θέση σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ πίστας με 1:57.767. Όλο το τριήμερο ο Zarco ήταν δυνατός και την Κυριακή αναμένεται να κάνει τη ζωή δύσκολη στους αντιπάλους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όλα πήγαιναν πολύ καλά για τον Aleix Espargaro και την Aprilia την Παρασκευή και το Σάββατο στο Silverstone, ωστόσο ήρθε η σημαντική πτώση στο FP4 να διακόψει την πορεία του. Στην 4η περίοδο ελεύθερων δοκιμών ο Ισπανός είχε ένα τρομερό highside με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί υποβασταζόμενος από την πίστα. Επισκέφτηκε το ιατρικό κέντρο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάτι το πολύ σοβαρό, αλλά οι πόνοι ήταν έντονοι στο δεξί του πόδι. Η αποφασιστικότητά του όμως και τα παυσίπονα του επέτρεψαν να επιστρέψει στην πίστα στις κατατακτήριες και μάλιστα να σκαρφαλώσει μέχρι την 6η θέση.

Στη δεύτερη θέση της σχάρας εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα βρέθηκε ο Maverick Vinales με την Aprilia. Ο Ισπανός ήταν πολύ δυνατός και έδειξε να έχει τον ρυθμό να πρωταγωνιστήσει την Κυριακή στον αγώνα. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo έμεινε στην 4η θέση με την Yamaha. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Pecco Bagnaia, ενώ στους δέκα πρώτους πλασαρίστηκαν οι Bezzecchi, Bastianini, Martin και Marini.

Αποτελέσματα QP.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης