Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Πρωί-πρωί για εμάς, φυσιολογικές ώρες για την Ιαπωνία, είναι το χρονικό πλαίσιο των κατατακτήριων χρονομετρήσεων αυτού του σαββατοκύριακου για το MotoGp. Η αλήθεια είναι πως χτες έπαιζε ένα σενάριο που δεν προτιμούν ιδιαίτερα οι αναβάτες, το «βροχή δίχως αύριο», ωστόσο όταν τα χρονόμετρα άρχισαν να σοβαρεύουν, κάποιες στεγνές γραμμές έκαναν την εμφάνιση τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, μέσα στο Motegi υψώθηκε σημαία γαλλική, καθώς στο φινάλε ο Johann Zarco πήρε τη 2η pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία. Στη 2η θέση της σχάρας εκκίνησης θα ξεκινήσει ο Danilo Petrucci, αποδεικνύοντας τη δεξιότητα του στις βρόχινες συνθήκες, ενώ το παρεάκι της 1ης σειράς ολοκληρώνει ο συνήθης ύποπτος, Marc Marquez. 

Χαράς ευαγγέλια στην Aprilia, καθώς η αναταραχή στις συνθήκες τους πάει, με τον Aleix Espargaro να ανοίγει το χορό της 2η σειράς εκκίνησης, αφήνοντας πίσω του τους Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την 3η σειρά της σχάρας εκκίνησης, κυριαρχεί το ..πορτοκαλί,  με τους Bradley Smith και Pol Espargaro να δείχνουν δυνατοί από την 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Δυστυχώς, ο πλέον συμπαθής διεκδικητής του τίτλου, Andrea Dovizioso δεν καάφερε να ανεβάσει τη Ducati του πάνω από τις KTM, ξεκινώντας 9ος.

Η δωδεκάδα έκλεισε με τους Rins και Iannone, με τη Suzuki να έχει ένα νέο, «μερακλήδικο» fairing που θυμίζει …μουστάκι! Πίσω από τις Suzuki θα βρούμε την 1η εργοστασιακή Yamaha, εκείνη του Valentino Rossi, που παρά τις δυνατές ελεύθερες δοκιμές μια λάθος επιλογή σε σλικ λάστιχα του κόστισε χρονικά σε άσκοπο πήγαινε-έλα στα pits.

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε τους χρόνους και τις θέσεις όλων των αναβατών εδώ.

Προγνωστικά :  Κανείς δε ξέρει ο χρόνος τι θα φέρει στο Motegi. Και όταν λέμε χρόνος βασικά εννοούμε πόσο γρήγορα αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες, που από ότι φάνηκε ανακατεύουν την τράπουλα όσο δεν πάει. Η ιστορία των τριών τελευταίων αγώνων στο Motegi δίνει Marquez, Rossi και Lorenzo. Φέτος ο Marc θέλει να σιγουρέψει όσο πιο γρήγορα μπορεί τον τίτλο, ο Valentino θέλει απλά να μας τρελάνει και ο Jorge θέλει .. πολλά θέλει να αποδείξει ακόμα και στις «καθυστερήσεις». Ωστόσο με την pole του Zarco και τον εξαιρετικό Petrucci, είναι δυνατόν να διαλέξει κανείς ανάμεσα στους 5; Θα διαλέξει ο καιρός!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης