Ένα βήμα πριν το φινάλε της φετινής σεζόν του MotoGP, που σίγουρα είναι από τις πιο έντονες των τελευταίων ετών, οι ομάδες θα επισκεφτούν τη Sepang για τον αγώνα Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix.

Σε μια συνέχεια του βροχερού σκηνικού, ο αγώνας της Μαλαισίας είναι πάντα απρόβλεπτος, καθώς το τροπικό κλίμα μεταφράζεται σε  πολύ υψηλές θερμοκρασίες που συχνά συνδυάζονται με ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρα στην πίστα. Σε όλα αυτά προστίθεται η σταθερή υγρασία στην ατμόσφαιρα και οι αποπνικτικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή. Δύσκολη δουλειά θα έχουν λοιπόν οι ομάδες ως προς την επιλογή των ελαστικών, που πρέπει να λειτουργήσουν σε υπερβολικά δύσκολες συνθήκες, σε μία άσφαλτο που έχει πολύ καλή πρόσφυση στο πιο ζεστό διάστημα μέσα στη μέρα, όταν η πίστα ανεβάζει συνήθως θερμοκρασία πάνω από 50οC. Όλα αυτά σε ένα αγώνα διάρκειας 20 γύρων στην πίστα των 5,543χλμ. Η επιλογή των μειγμάτων γόμας θα παίξει σημαντικό ρόλο, με τη γκάμα των ελαστικών του Σαββατοκύριακου να περιλαμβάνει μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα για εμπρός και πίσω ελαστικό. Τα πίσω είναι ασύμμετρης σχεδίασης και φέρουν σκληρότερη γόμα στη δεξιά πλευρά του πέλματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιστορικά μιλώντας, η πίστα Sepang International Circuit φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα MotoGP το 1999 και από τότε έχει μόνιμη θέση στο αγωνιστικό ημερολόγιο. Είναι μία μοντέρνα πίστα που η σχεδίασή της παρέχει διαφορετικές προκλήσεις στους οδηγούς, στους κατασκευαστές και στους τεχνικούς, γεγονός που την καθιστά εξίσου σημαντική για τις χειμερινές δοκιμές. Οι 15 στροφές της -5 αριστερές και 10 δεξιές- συνδυάζονται με δύο μεγάλες ευθείες από την κάθε πλευρά των πιο εντυπωσιακών κερκίδων που υπάρχουν σε πίστα αυτή τη σεζόν. Πλήθος επισκεπτών αναμένεται να γεμίσει αυτές τις κερκίδες την ημέρα του αγώνα. Με τις ζεστές και αποπνικτικές καιρικές συνθήκες στη Sepang, υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα βροχής, οπότε τα βρόχινα ελαστικά είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι επιλογές θα περιλαμβάνουν μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας –επειδή η πίστα είναι πολύ ζεστή λόγω της τοποθεσίας της- και  θα είναι συμμετρικής σχεδίασης για το εμπρός και πίσω ελαστικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατακτήτριες δοκιμές για τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα αυτού του Σαββάτου, όπου οι αναβάτες θα πιέσουν στο όριo για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες θέσεις για τον αγώνα, που θα γίνει στις 9:00 το πρωί για εμάς την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Πέρυσι νικητής ήταν ο Andrea Dovizioso, ο οποίος στις ανάμεικτες στεγνές/βρεγμένες συνθήκες των ελεύθερων δοκιμών  δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στο Marc Marquez που έχει να δει νίκη στη Μαλαισία από το 2014.

Είναι δυνατόν να μην ξυπνήσει κανείς για ένα τέτοιο προτελευταίο αγώνα;.. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης