Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα στην Ευρώπη για τον 5ο Δέκα διαφορετικοί αναβάτες έχουν ανέβει στο βάθρο σε 4 αγώνες.γύρο του θεσμού. Μετά το Κατάρ, την Ινδονησία, την Αργεντινή και την Αμερική οι αναβάτες και οι ομάδες του MotoGP ταξιδεύουν στην Πορτογαλία και την πανέμορφη πίστα του Portimao για ένα ακόμα αγωνιστικό τριήμερο (22-24 Απριλίου) γεμάτο δράση, προσπεράσματα και απρόοπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής είναι ένα πραγματικό τρενάκι «Roller Coaster» με απίστευτες διακυμάνσεις στις επιδόσεις των αναβατών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις τέσσερις πρώτους αγώνες έχουν ανέβει στο βάθρο δέκα διαφορετικοί αναβάτες, ενώ οι νίκες έχουν μοιραστεί σε τρεις αναβάτες. Δύο νίκες έχει καταφέρει να κατακτήσει ο Enea Bastianini σε Κατάρ και Αμερική, ενώ από μία έχουν οι Aleix Espargaro και Miguel Oliveira. Στη βαθμολογία, πρώτος είναι ο Bastianini με την Gresini Ducati ακολουθούμενος από τον Alex Rins με Suzuki και Aleix Espargaro με Aprilia, ενώ ο περσινός πρωταθλητής Fabio Quartararo έχει μεινει στην 5η θέση με την εργοστασιακή Yamaha.

Με δύο νίκες ο Enea Bastianini είναι πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Αμφίρροπο το πρωτάθλημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Portimao είναι μια πίστα που στο παρελθόν μας έχει χαρίσει εξαιρετικούς αγώνες και διαφορετικούς Ο Bastianini ζει το όνειρο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με δυο νίκες.νικητές. Το 2021 έγιναν δύο αγώνες και οι νίκες πήγαν στον Fabio Quartararo με Yamaha και τον Pecco Bagnaia με την Ducati, ενώ το 2020 ο τοπικός ήρωας Miguel Oliveira κυριάρχησε με την KTM. Yamaha και Ducati έχουν τον πρώτο λόγο στην πίστα του Algarve, ωστόσο φέτος τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Όλα τα εργοστάσια έχουν αποδείξει πως έχουν ικανές μοτοσικλέτες για τη νίκη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την δυναμική επιστροφή του Marc Marquez στην Αμερική με τον αναβάτη της Repsol Honda από τελευταίος να τερματίζει στην 6η θέση.

Τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο Portimao έχουν ο φορμαρισμένος Enea Bastianini με την ανταγωνιστική Ducati, ο Fabio Quartararo με την Yamaha και ο Alex Rins με την Suzuki. Από εκεί και πέρα στη μάχη της νίκης είναι ικανοί να μπουν οι Marc Marquez και Pecco Bagnaia, ενώ για το βάθρο ανοιχτές είναι οι θέσεις για τους Jorge Martin, Joan Mir και Maverick Vinales. Αν η KTM είναι ανταγωνιστική τότε και ο Miguel Oliveira θα είναι ανάμεσα στους πρώτους, ενώ ερωτηματικό παραμένει η απόδοση των Miller και Aleix Espargaro.

Πέρυσι έκανε άλματα με την Ducati στο Portimao.

Πρόγραμμα τριημέρου στο Portimao

Παρασκευή 22 Απριλίου

11:55 Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:10 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 23 Απριλίου

11:55 Ελεύθερες Δοκιμές 3
15:30 Ελεύθερες Δοκιμές 4
16:10 Κατατακτήριες Q1
16:35 Κατατακτήριες Q2

Κυριακή 24 Απριλίου

13:20 Αγώνας Moto3
15:00 Αγώνας MotoGP
16:30 Αγώνας Moto2

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαντάσου να κάνεις το track day σου και ξαφνικά να σε περνάει ο Marc Marquez!

Η Ducati συνεχίζει πυρετωδώς την εξέλιξη της ηλεκτρικής V21L

MotoGP Αμερικής: Νίκη-ποίημα από τον Bastianini στο Τέξας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης