Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Για την ακρίβεια η 9η συνεχόμενη επί γερμανικού εδάφους, με τις σημερινές κατατακτήριες να έχουν τους τρεις πρώτους οριακά κοντά, με τους Danilo Petrucci και Jorge Lorenzo να δείχνουν πως η γερμανική άσφαλτος ταιριάζει στη Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως ο Ισπανός πολυπρωταθλητής ίδρωσε για την 1η θέση στη σχάρα εκκίνησης, μιας και ο Petrucci είναι χρονικά μόλις 0.025 πίσω του ενώ πολύ δυνατός συνεχίζει να είναι και ο Lorenzo, μόλις 0.057 από την κορυφή. Η συνέχεια της 2ης σειράς είναι εξίσου ισπανική, με το Maverick Viniales να εκκινεί στην 4η θέση, μπροστά από την GP18 του Andrea Dovizioso.  Στην 6η θέση θα δούμε αύριο το Valentino Rossi που επίσης δούλεψε αρκετά από τις ελεύθερες δοκιμές ως τις κατατακτήριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 3η σειρά ξεκινά με τον Cal Crutchlow, με «κολλητά» να τον ακολουθεί χρονικά ο Andrea Iannone.  Η 9η θέση ανήκει στον Alvaro Bautista, με τη 12άδα του Q2 να ολοκληρώνεται με τους Dani Pedrosa, Alex Rins και Takaaki Nakagami. Βέβαια, η είδηση των ημερών είναι η αποχώρηση του Dani Pedrosa από την αγωνιστική δράση του MotoGP το 2019, ωστόσο σύντομα θα αναφερθούμε εκτενέστερα στον Ισπανό αναβάτη με ένα ειδικό αφιέρωμα.

Αναλυτκά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων εδώ.

«Προγνωστικά»

Από τα περσινά ονόματα κρατάμε μόνο Ισπανούς, τους Marquez, Pedrosa και Viniales. Πρόπερσι ξαναείδαμε στην κορυφή το Marquez οπότε πάλι ορμώμενοι από τη φετινή pole θα μαντέψουμε το Marc Marquez στο βάθρο.  Με καλή θέληση δεν θα λείψει από εκεί και ο Jorge Lorenzo με την κορυφή ίσως να ολοκληρώνεται πάλι με Ducati, είτε του Petrucci είτε του Dovizioso.

Αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδος το γερμανικό grand prix θα είναι στις οθόνες μας όπου και απαντηθούν όλες μας οι ερωτήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης