Μετά την Jerez, και στην Βαρκελώνη ο Fabio Quartararo κατάφερε να πάρει την pole position αφήνοντας πίσω του και πάλι τον Marc Marquez!

Ο Γάλλος δεν είχε λόγια να περιγράψει το πώς ένοιωθε μετά το τέλος των κατατακτηρίων, ενώ στάθηκε και στον πολύ καλό ρυθμό του. Κι όλα αυτά, ενώ πριν μια εβδομάδα περίπου έκανε εγχείριση για arm-pump! Οι Yamaha έκαναν τη διαφορά στον ένα γύρο και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, κατάφεραν να έχουν καλή πρόσφυση και να γράψουν δυνατούς χρόνους. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι είχαμε και τις τέσσερεις Μ1 στις πρώτες πέντε θέσεις! Ο Marquez ήταν ευχαριστημένος με την πρώτη σειρά. Ο Ισπανός ήταν έτοιμος, όπως είπε, για την pole, αλλά έκανε ένα λάθος στον τελευταίο γρήγορο γύρο του. Ο ίδιος, πάντως, ήταν πολύ δυνατός σε ρυθμό με τα φθαρμένα ελαστικά, αν και έσπευσε να σημειώσει ότι αύριο περιμένει δυνατές και τις Yamaha/Ducati. Ο Marc ίσως θα μπορούσε να πάρει και την pole (ακολουθούσε τον Rossi, όπως έκανε στο Mugello όταν ακολουθούσε τον Dovi) αλλά ένα γλίστρημα στην 4 τον έκανε να χάσει χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Maverick Vinales έκανε εξαιρετικές κατατακτήριες δοκιμές και ήταν τρίτος, αλλά συγχρόνως έκανε κι ένα παιδιάστικο λάθος. Στο τέλος πήγαινε αργά στην αγωνιστική γραμμή και παραλίγο να είχαμε δράματα, καθώς ο Quartararo πέρασε ξυστά δίπλα του. Είναι πολύ πιθανό να δεχτεί ποινή μερικών θέσεων στο grid ο Vinales, που καθυστέρησε και τον Petrucci. Και από τους δυο οδηγούς ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Franco Morbidelli εντυπωσίασε πραγματικά σήμερα. Είχε μια σφοδρή πτώση στις ΕΔ3, αλλά συνέχισε, πέρασε με επιτυχία από τις ΚΑΤ1 και πήρε την 4η θέση στις ΚΑΤ2! Ο Valentino Rossi σημείωσε τον 5ο καλύτερο χρόνο και κράτησε πίσω του τις δυο GP19 των Dovizioso και Petrucci. Ο ταχύτερος όλων στις ΕΔ3, Alex Rins, έδειξε ότι θα μπορούσε να πάρει σχετικά άνετα μια θέση στην πρώτη σειρά, αλλά μια ακόμη πτώση τον κράτησε πίσω. Ακόμα κι έτσι όμως, η 8η θέση που πήρε σήμερα είναι το δεύτερο καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες δοκιμές φέτος!

Ο Crutchlow δεν κατάφερε να είναι όσο γρήγορος ήταν στις ΕΔ3 και περιορίστηκε στην 9η θέση, μπροστά από τον Jorge Lorenzo.Ο τελευταίος θα ξεκινήσει για πρώτη φορά Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ως οδηγός της Honda, από την πρώτη δεκάδα!

Πηγή: Motograndprix.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης