Ακόμα ένα τέλειο Σ/Κ για τον Marc Marquez στη Γερμανία, στην πίστα που δεν έχει χάσει ποτέ του Αγώνα από τα 125cc και το 2010 και για 7η συνεχόμενη χρονιά κερδίζει σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

Ο Marc δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα δυνατά, αλλά αφού φρόντισε να ζεστάνει το σκληρό μπροστινό ελαστικό του, στη συνέχεια ήταν άπιαστος! Στην αρχή έκανε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε διάρκεια Αγώνα και συνεχώς μεγάλωνε τη διαφορά του.Προς το τέλος δεν σκεφτόταν καν τον Αγώνα, ο οποίος ήταν μόλις τρία δευτερόλεπτα πιο αργός σε σχέση με τον περσινό.Οι χαμηλές θερμοκρασίες της σημερινής ημέρας ανάγκασαν αρκετούς οδηγούς να αλλάξουν τις επιλογές των ελαστικών τους, με τον Marc να επιλέγει τελικά τη μεσαία γόμα για πίσω! Όπως αποδείχτηκε ήταν η σωστή επιλογή και αυτή τη γόμα είχε δοκιμάσει και στο πρωινό ζέσταμα, όπου και πήρε την πρώτη θέση. Η κυριαρχία του Marquez του έδωσε την ευκαιρία να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του στο βαθμολογικό πίνακα και πλέον είναι 58β μπροστά από τον Andrea Dovizioso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dovi και γενικότερα η Ducati περίμεναν έναν δύσκολο Αγώνα σήμερα, αλλά ενδεχομένως αυτό που δεν περίμεναν ήταν η πολύ μεγάλη διαφορά της GP19 από την Honda. Τη μάχη της 4ης θέσης κέρδισε ο Danilo Petrucci, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν εντολές στο MotoGP, καθώς πέρασε στο τέλος τον Dovizioso που συμβιβάστηκε με την 5η θέση. Όμως η διαφορά των 16,5’’ από την κορυφή και τον Marquez ασφαλώς και δεν αρέσει στους κόκκινους, που πέρυσι ήταν 3,5’’ από την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Maverick Vinales επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του το τελευταίο διάστημα, καθώς ήταν και σήμερα η καλύτερη Yamaha. Ο Ισπανός έμεινε 4,5’’ πίσω από τον Marquez (ο οποίος στο τέλος έκοψε πολύ) ενώ πέρυσι ήταν 2,7’’ μακριά από την κορυφή. Ωστόσο δεν παύει να είναι ένα ακόμα βάθρο για τον Maverick, σε μια πίστα που κυριαρχεί ο Marc, ο οποίος ήταν 14,5’’ πιο μπροστά από τον Rossi, με τον Ιταλό να περιορίζεται στην 8η θέση.

Στην αρχή του Αγώνα είχαμε τις πτώσεις των Fabio Quartararo και Alex Rins (δεύτερη συνεχόμενη) που άλλαξαν την εικόνα του Αγώνα. Οι δυο τους θα μπορούσαν να είχαν παίξει ρόλο στις μάχες για το βάθρο, στο οποίο τελικά ανέβηκε ο Cal Crutchlow που έκανε πάρα πολύ καλό Αγώνα σήμερα. Για τον Βρετανό ήταν το πρώτο του βάθρο, μετά την 3η θέση που είχε πάρει και στον Αγώνα του Qatar, στην αρχή της σεζόν.

Πηγή: Motograndprix.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης