Ιστορία έγραψε σήμερα ο Brad Binder, με τον Ν. Αφρικανό να εντυπωσιάζει πάνω στην ΚΤΜ του και να παίρνει μια επιβλητική νίκη στην Τσεχία!

Ο Binder ανέβαζε σταδιακά το ρυθμό του και αφότου άρχισε να καλύπτει τη διαφορά του από τον Morbidelli, που είχε πάρει την 1η θέση μετά την εκκίνηση, έδειχνε ότι είχε το ρυθμό για να περάσει την Yamaha. Και πράγματι, η KTM με λίγο καλύτερη τελική από την Μ1 κάλυπτε συνεχώς τη διαφορά που είχε ξεπεράσει και το ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα, για να ανέβει τελικά στην 1η θέση! Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο Binder ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά του από τον δεύτερο κλέβοντας την παράσταση και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων! Ο Binder ήταν εκπληκτικός και επισκίασε τους πάντες στο σημερινό Αγώνα, κατορθώνοντας να πάρει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία, την πρώτη της KTM και την πρώτη N. Αφρικανού στη μεγάλη κατηγορία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερα υψηλή τελική ταχύτητα (ήταν στη μέση της σχετικής λίστας με 309,4χλμ/ώρα ενώ ο Pol Espargaro είχε 313χλμ/ώρα) ενώ κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα και να κάνει εξαιρετική διαχείριση στα ελαστικά του! Στο κομμάτι των ελαστικών όλοι είχαν βάλει τη σκληρή γόμα μπροστά, ενώ για το πίσω ελαστικό οι επιλογές ήταν μοιρασμένες ανάμεσα στο μαλακό και το μεσαίο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω από τον φανταστικό Binder τερμάτισε, χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα, ο Franco Morbidelli που και γι’ αυτόν είναι το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία. Ο Johann Zarco δεν έκανε καλή εκκίνηση ενώ λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό του Αγώνα έκανε λάθος και έριξε τον Pol Espargaro που θα μπορούσε σήμερα να κυνηγήσει ένα βάθρο ή και τη νίκη. Με την επιθετική του αυτή κίνηση, ο Zarco δέχτηκε ποινή Long Lap Penalty και την εξέτισε ενώ ήταν στην τρίτη θέση. Το εκπληκτικό ήταν ότι παρέμεινε τρίτος, χωρίς να επιτρέψει στον Fabio Quartararo που ακολουθούσε να τον απειλήσει και κατέκτησε το πρώτο του βάθρο με την Ducati και το πρώτο της Avintia!

Ο Quartararo από την άλλη ήταν απογοητευτικός σήμερα, όπως και ο Maverick Vinales, με τον μεν Γάλλο να χάνει συνεχώς θέσεις στο τέλος και να τερματίζει τελικά 7ος, ενώ ο Ισπανός μόλις που πήρε δυο βαθμούς σήμερα! Παρά τον πόνο από τον τραυματισμό του, ο Alex Rins έσφιξε τα δόντια και ανταπεξήλθε στις ανάγκες των 21 γύρων του Αγώνα και μάλιστα το έκανε με εξαιρετικό τρόπο! Την ώρα που ο Joan Mir για μια ακόμη φορά δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό σε Αγώνα, ο Rins κέρδιζε έδαφος και είχε ανέβει έως την 4η θέση. Μάλιστα είχε αρχίσει να καλύπτει και τη διαφορά του από τον τρίτο Zarco, από τον οποίο τελικά τερμάτισε μόλις για ένα δέκατο πιο πίσω!

Σταθερός και δυνατός σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα, ο Valentino Rossi κατάφερε να πάρει μια θέση στην 5άδα, μπροστά από τον Miguel Oliveira που επιβεβαίωσε και αυτός τη δυναμική της KTM! Πίσω από τον απογοητευτικό Quartararo τερμάτισε ο Takaaki Nakagami, ενώ οι Jack Miller και Aleix Espargaro έκλεισαν τη δεκάδα των πρώτων.

Tο αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για τις 16 Αυγούστου και το Αυστριακό Grand Prix.

Πηγή: Mgp.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης