του Νίκου Τσαμάνδουρα

Με την απουσία του Marc Marquez να είναι αισθητή, ο νεαρός Γάλλος έγινε σήμερα ο 2ος νεότερος αναβάτης που παίρνει 2 νίκες σερί στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα το βάθρο ολοκληρώθηκε μόνο από YZR-M1, κάτι που είχε να συμβεί 6 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίχως να αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης, ο Quartararo έδειξε από νωρίς τα δόντια του, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα και φτάνοντας τη διαφορά του από τον 2ο πάνω από 5’’. Το τι συνέβη πίσω του ήταν ένα φεστιβάλ σπασμένων κινητήρων και πτώσεων, εκ των οποίων αλώβητοι βγήκαν οι Maverick Vinales και Valentino Rossi που συμπλήρωσαν το βάθρο. Ο Rossi πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στη 2η θέση, αλλά ο πεισμωμένος Maverick επικράτησε. Παρόλα αυτά, ο Γιατρός πανηγύρισε σαν νίκη το βάθρο στο οποίο είχε να ανέβει από τον αγώνα του Austin το 2019.

O Takaaki Nakagami πήρε μια παλικαρίσια 4η θέση αφήνοντας πίσω του τους Joan Mir και Andrea Dovizioso, o οποίος ήταν και ο μόνος εκπρόσωπος της Ducati στην πίστα μετά τις ατυχίες των συναθλητών του. Όμοια περίπτωση και για τον μόνο όρθιο αναβάτη της KTM, Pol Espargaro που τερμάτισε στην 7η θέση, μπροστά από τον Alex Marquez. Στην 9η θέση τερμάτισε ο γενικά «χαμένος» Johann Zarco, με την 10αδα της κορυφής να ολοκληρώνεται από τον πρόσφατα χειρουργημένο στον ώμο, Alex Rins. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολύ άτυχοι

Το 2ο grand prix στην πίστα της Jerez εξελίχθηκε σε ένα αγώνα με συνολικά 8 εγκαταλείψεις. Από τον πρώτο κιόλας γύρο και την άσχημη πτώση του Miguel Oliveira, με τη σκυτάλη των πτώσεων να μεταφέρεται στους Iker Lecuona, Aleix Espargaro, Jack Miller, Danillo Petrucci και Brad Binder. Ατυχέστεροι όλων όμως ήταν ο Franco Morbidelli που προδόθηκε από την YZR-M1 όπως ο Rossi στον περασμένο αγώνα ενώ εγείρε αξιώσεις βάθρου, αλλά και ο Fransesco Bagnaia που είδε τη μοτοσυκλέτα του να παραδίδει πνεύμα εν μέσω λευκού καπνού ενώ βρισκόταν στη 2η (!) θέση λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Δεν πειράζει Pecco, όλοι είδαμε τι μπορείς να κάνεις.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 9 Αυγούστου στο Brno της Τσεχίας, προσδοκώντας την επιστροφή του Marc Marquez. Αν η όλη υπερπροσπάθεια του πολυπρωταθλητή με το #93 ώστε να τρέξει με σπασμένο χέρι 4 ημερών ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ του Alberto Puig, ας ελπίσουμε πως δεν θα έχει συνέπειες στην αποκατάσταση του πιο ταλαντούχου αναβάτη των τελευταίων ετών.
 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης