Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Με τις ιδέες στο τραπέζι της ηλεκτροκίνησης ολοένα και να αυξάνονται, ο ανταγωνισμός της μοτοσυκλέτας δεν πάει πίσω φέρνοντας «εκπλήξεις» όπως το Apex της Ninebot Segway.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι θα ξέρετε τη Segway για τα ιδιαίτερα οχήματα της, με την χαρακτηριστική ιδιότητα του να ισορροπούν μόνα τους. Το πάντρεμα με την κινέζικη Ninebot δεν κατέληξε μόνο σε… πατίνια, αλλά και σε κάτι πολύ παραπάνω όπως φάνηκε στην έκθεση CES του Las Vegas, σε ένα ηλεκτρικό superbike!

Εξ όψεως, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως θυμίζει… Tesla, ωστόσο η σύνδεση με την εταιρία του Elon Musk μάλλον ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο. Οι διαστάσεις φαίνονται μαζεμένες ενώ οι εντυπωσιακοί φωτισμοί του concept δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα άλλο πέρα από led.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, στο φλέγον θέμα των επιδόσεων θα μείνουμε μόνο σε ένα 0-100χλμ/ώρα σε 2,9’’ και τελική λίγο πάνω από τα 200χλμ/ώρα! Ίσως υπερβολικά αισιόδοξοι αριθμοί, με εξίσου σημαντικές πληροφορίες όπως η αυτονομία να παραμένουν άγνωστες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως για μοτοσυκλέτα με το όνομα «Apex», οι Κινέζοι δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά στο promo video που ακολουθεί, μιας και καμία ξύστρα γόνατου δεν «κακοποιήθηκε» για τις ανάγκες των γυρισμάτων του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης