Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης έδειξε για ακόμα μία φορά τις δυνατότητές του, κάνοντας ένα νέο σημαντικό βήμα για την καριέρα του. Μαζί με άλλους 10 αναβάτες, οι οποίοι αναδείχθηκαν από τα εθνικά τους πρωταθλήματα, συμμετείχε στο Masterclass που οργάνωσε η Υamaha στα πλαίσια του προγράμματος «bLU cRU» στη Latina της Ιταλίας στις 26-28 Οκτωβρίου και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία SSP300 (SuperSport 300).


​Παρόμοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται από όλους μας     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πρόγραμμα «bLU cRU» έχει σκοπό την ανάδειξη και υποστήριξη της νέας γενιάς οδηγών σε αγώνες ταχύτητας και off road. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν οι κορυφαίοι οδηγοί των ομάδων στους θεσμούς WorldSSP και Endurance ως πρεσβευτές, αποτελώντας το πρότυπο για τη μελλοντική αγωνιστική γενιά. Η Ελληνική αντιπροσωπεία πίστεψε από την αρχή στο θεσμό και εφάρμοσε στην Ελλάδα την ιδέα με την καθιέρωση του Yamaha R3 Challenge για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι Έλληνες αναβάτες οδήγησαν την αγωνιστική τους YZF-R3 συμμετέχοντας στην κατηγορία νέων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και απόλαυσαν μία σειρά από προνόμια σε ετήσια βάση, με κόστος σημαντικά προσιτό σε σχέση με την αρχική αξία του πακέτου υποστήριξης και υπηρεσιών. Ο νικητής στην Ελλάδα Νότης Παπαπαύλου προκρίθηκε μαζί με άλλους Ευρωπαίους αναβάτες που αναδείχθηκαν από τα αντίστοιχα εθνικά πρωταθλήματα. Στη Latina εκπαιδεύθηκαν και αξιολογήθηκαν όλοι όσοι έφθασαν σε αυτή τη φάση, σε ειδικά διαμορφωμένο Masterclass, με στόχο την τελική φάση και την ανάδειξη όσων θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SS300 του 2018.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Υamaha Ανδρέας Κοσκινάς δήλωσε: – “Το bLU cRU Masterclass στη Latina ενθουσίασε τους συμμετέχοντες, που απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες μέσα στο διήμερο. Είχα την τύχη να παρατηρώ από κοντά πόσο αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή τους. Είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσουν αυτή την εμπειρία στο έπακρο και θα εφαρμόσουν όσα έμαθαν στις μελλοντικές τους αναμετρήσεις, βάζοντας ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τους νέους αναβάτες να μπορούν να μαθαίνουν στην πίστα από οδηγούς όπως οι David Checa, Niccolo Canepa, Federico Caricasulo και Alfonso Copola. Το Yamaha bLU cRU project είναι μοναδικό και το πρώτο Masterclass ήταν πέρα από κάθε προσδοκία! Ως προς τη σπουδαία ελληνική διάκριση, πιστέψαμε από την αρχή στο Νότη, που φέτος κέρδισε και την πρώτη θέση στην κατηγορία R3 Challenge στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Πιστεύoυμε ότι αν συνεχίσει την πειθαρχημένη προπόνηση και διατηρήσει τον ενθουσιασμό του, θα φθάσει πολύ ψηλά”.     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης