Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross: Κυρίαρχος ο Αλέξης Γεωργαντάς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 14:00
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross: Κυρίαρχος ο Αλέξης Γεωργαντάς

Μετά από τέσσερα χρόνια το Π.Π. Motocross επέστρεψε στα Τρίκαλα, με την τοπική λέσχη να έχει προετοιμάσει κατάλληλα την πίστα του Πρίνου και να διοργανώνει άψογα τον 4ο αγώνα της χρονιάς.

Ο «συνήθης ύποπτος» της κατηγορίας MX2 Αλέξης Γεωργαντάς πάνω στη Husqvarna FC 250 έδειξε ξανά πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και πως αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team κέρδισε το Α’ σκέλος με διαφορά μεγαλύτερη των 18 δευτερολέπτων από το δεύτερο, σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο. Βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τους χρόνους του, πήρε εύκολα τη νίκη και στο Β’ σκέλος, κατακτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά και την πρώτη με δύο νίκες σε ισάριθμα σκέλη. Ο Άρης Τσαρνάς, πραγματοποιώντας μια ακόμη πειστική εμφάνιση, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στην κατηγορία MX1. Πάνω στη Husqvarna FC 450, o αναβάτης της ομάδας τερμάτισε αρχικά στην 4η θέση του Α’ σκέλους. Επέστρεψε αποφασισμένος στο B’ σκέλος και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, γεγονός που του χάρισε και την 3η θέση συνολικά.

#21 Αλέξης Γεωργαντάς: “Ήταν ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα για μένα και την ομάδα μου. Καταφέραμε να πάρουμε και δύο νίκες σε ισάριθμα σκέλη και βλέπουμε ότι οι κόποι μας ανταμείβονται. Βάζοντας στην άκρη τα λάθη οδήγησα γρήγορα με αποτέλεσμα να πάρω διαφορά ασφαλείας και αργότερα με την καθοδήγηση της ομάδας μου να οδηγήσω σταθερά και να κερδίσω. Στο Β΄ σκέλος, κάνοντας μέτρια εκκίνηση βρέθηκα στην 7η θέση στην πρώτη στροφή. Γρήγορα βρέθηκα στην 3η και με μεθοδικότητα κατάφερα να αναρριχηθώ στην πρώτη θέση όπου και τερμάτισα χωρίς να απειληθώ από τους αντιπάλους μου.”

#91 Άρης Τσαρνάς: “Στο Α΄ σκέλος μετά από μια μέτρια εκκίνηση και προσπαθώντας να παραμείνω στις πρώτες θέσεις είχα μια πτώση που μου κόστισε σε χρόνο. Παρά την ατυχία προσπάθησα για το καλύτερο μέχρι το τέλος και κατάφερα να φτάσω μέχρι την 4η θέση. Στο Β΄ σκέλος μετά την εκκίνηση βρέθηκα 7oς. Ανέκτησα γρήγορα δύο θέσεις, ανεβάζοντας ρυθμό και παρά την πολλή σκόνη βρέθηκα να αγωνίζομαι με τους αντιπάλους μου για την 3η θέση, την οποία και κατέκτησα τελικά. Το γεγονός αυτό μου έδωσε την τρίτη θέση στο σύνολο”

Η ομάδα της Husqvarna ανανεώνει το αγωνιστικό της ραντεβού για τον πέμπτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, που είναι προγραμματισμένος να γίνει στα Δουνέϊκα Ηλείας στις 11&12 Μαΐου.

Φωτογραφίες: CP Productions

ΣΣ. Οι αναφορές που γίνονται στους αγώνες του πρωταθλήματος ΜΧ και Enduro βασίζονται σε δελτία τύπου των εταιριών, καθόσον η Ομοσπονδία (ΑΜΟΤΟΕ) συνεχίζει να αδιαφορεί για την ενημέρωση του ειδικού τύπου και ευρύτερα του κοινού

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 14:00