Ο 14χρονος #John41 εντυπωσίασε στο 2ο και 3ο αγώνα για το Π.Π.Τ Μοτοσυκλετών 2019, που έγινε στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων στις Σέρρες.

Ο #John41 αγωνίστηκε σε δύο κατηγορίες, στη Νέων οδηγών με R3 και στη Racing με Honda NSF250. Στην κατηγορία των Νέων ξεκίνησε δυναμικά και ήδη από τις πρώτες δοκιμές διέλυσε το απόλυτο ρεκόρ πίστας, γράφοντας χρόνο 1’25.965 και κατεβάζοντας -2.737 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ που είχε από πέρυσι ο Χρήστος Παπανικολάου. Στους αγώνες Σαββάτου και Κυριακής συνέχισε απτόητος και πήρε δύο άνετες νίκες και με νέο ρεκόρ αγώνα 1’26.605. Στην κατηγορία Racing, οδηγώντας για πρώτη φορά τη Moto3 μοτοσυκλέτα που φροντίζει η ομάδα Tsokos Racing, σε κάθε είσοδό του στην πίστα βελτιωνόταν συνεχώς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αγώνα του Σαββάτου οδήγησε για λίγο την κούρσα, αλλά τελικά έμεινε 2ος πίσω από τον δύο φορές Πρωταθλητή της κατηγορίας Λέανδρο Ντότσικα, που αγωνίζεται με τη δίχρονη TZ250 της Tsokos Racing. Με χρόνο 1’24.827 σημείωσε νέο ρεκόρ για τη Moto3, -0.395 του δευτερολέπτου από το 1’25.202 που είχε από πέρυσι ο Παπανικολάου. Την Κυριακή, γνωρίζοντας λίγο καλύτερα τη “δύσκολη” Honda NSF250, έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα πιέζοντας μέχρι το τέλος τον Ντότσικα και κάνοντας στον προτελευταίο γύρο ένα ακόμα νέο ρεκόρ με 1’24.133! Με δύο νίκες δύο δεύτερες θέσεις και δύο ρεκόρ, η συμμετοχή στο 2ο & 3ο Αγώνα του Π.Π.Τ. σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη, όντας και μια καλή προετοιμασία του #John41 ενόψει του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV, στο οποίο και θα συμμετάσχει, με πρώτο αγώνα στην Ίμολα στα τέλη Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιάννης #John41 Περιστεράς: “Η R3 που μου ετοίμασε η ομάδα δούλεψε τέλεια από τον πρώτο γύρο που μπήκα στην πίστα. Δεν περίμενα ότι θα κατεβάσω χρόνο κάτω από το 1’26”, που ο Τούρκος αναβάτης Can Oncu μου είχε πει στη Γαλλία ότι ήταν ο καλύτερος χρόνος που έχει κάνει με R3 στις Σέρρες. Είμαι ευχαριστημένος με τις νίκες, αλλά κυρίως με το ρυθμό που μπορούσα να κρατήσω μέχρι το τέλος του αγώνα και παρά τη ζέστη. Στην κατηγορία Racing το Σάββατο κάποιος συναθλητής μου με έβγαλε εκτός γραμμής και έπεσα πάνω στο Γιώργο Κίτσο, από τον οποίο πήγα να ζητήσω συγνώμη και έμαθα ότι τραυματίστηκε. Του εύχομαι καλή ανάρρωση. Στον αγώνα της Κυριακής είχα μια ωραία μάχη με τον Λέανδρο Ντότσικα και έκανα τον ταχύτερό μου γύρο στο τέλος, αφού σε κάθε γύρο μάθαινα περισσότερο τη μοτοσυκλέτα. Τώρα ξεκινάω προετοιμασία για το CIV.”

Σάκης Συνιώρης (Προπονητής): “Ο Γιάννης έδειξε το τριήμερο που πέρασε κάποιες από τις δυνατότητές του. Έχοντας δουλέψει μαζί του τα 4 τελευταία χρόνια πιστεύω ότι έχει πολλά ακόμα να δείξει και ελπίζω ότι θασπάσει πολλά ρεκόρ στη συνέχεια. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με στόχο την καλή εμφάνιση στο CIV.”

ΣΣ. Οι αναφορές που γίνονται στους αγώνες του Ελληνικών Πρωταθλημάτων Μοτοσυκλέτας βασίζονται σε δελτία τύπου των εταιρειών που συμμετέχουν, καθόσον η Αθλητική Ομοσπονδία συνεχίζει να αδιαφορεί για την ενημέρωση του ειδικού τύπου και ευρύτερα του κοινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης